Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Президент України нагородив Віталія Кличка орденом «За мужність»

29 квітня, 00:00

Президент України Леонід Кучма своїм указом нагородив боксера Віталія Кличка, що став днями чемпіоном світу за версією WBC (Всесвітньої боксерської ради) в суперважкій вазі, орденом «За мужність» першого ступеня. В указі зокрема підкреслюється, що високу державну нагороду Кличко отримує за виявлену мужність, самопожертву і волю до перемоги та зміцнення міжнародного спортивного авторитету України, повідомляє прес-служба глави держави. Нагадаємо, що безпосередньо після виграного Кличком бою проти Корі Сандерса Леонід Кучма привітав українського боксера із завоюванням титулу чемпіона світу за версією WBC. У своєму привітанні Президент зазначив, що з хвилюванням стежив за перипетіями бою і вірив у перемогу українського боксера.

ДО РЕЧІ

Бій Кличко — Сандерс встановив новий рекорд німецького телебачення. Трансляцію на ZDF (яка почалася о 4-й ранку за середньоєвропейським часом!) подивилося 2 мільйони 630 тисяч німців. Вони дали «шейр» 64,8 відсотка (шейр — це різновид рейтингу, який рахує відсоток від кількості включених телевізорів). До цього суперпоказником для ZDF був шейр на рівні 30%.

А поки телевізійники підраховують бариші, вже щосили почався новий хресний хід проти Кличка. Чемпіон світу в напівважкій вазі Рой Джонс-молодший заявив, що хотів би зустрітися на рингу з Віталієм. «Дайте мені $ 30 млн. і я порву Кличка!» — цитує його браваду Allboxing. До речі, ця сума в декілька разів перевищує ті, які в середньому отримував Джонс у минулому. Проте у американця вже був шанс «порвати» українця, але 2003 року, коли Джонс був чемпіоном WBA в суперважкому дивізіоні від зустрічі з офіційним претендентом — Віталієм Кличком — він відмовився, залишивши пояс і повернувшись у напівважку вагу...

Але не на цей бій чекають мільйони шанувальників боксу. Днями Леннокс Льюїс натякнув, що цілком може повернутися на ринг. Коментуючи це, Кличко-старший сказав, що немає нічого неможливого, а переговори про мегабій почнуться орієнтовно після Олімпіади в Афінах.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати