Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Прокладання культурних містків та безліч позитивних емоцій

У Херсоні відбувся І Міжнародний конгрес фантастів «Затерянный мир», який став завершальним етапом фестивалю «Гоголь-фентезі»
10 січня, 11:18

За словами організатора «Гоголь-фентезі» Валерія Кругова, протягом попередніх чотирьох років до фестивальних конкурсів у різних номінаціях вдалося залучити орієнтовно 3000 авторів із 72 країн. Як результат — видання трьох літературних збірників з кращими конкурсними ілюстраціями, два каталоги карикатур, проведення виставок у Харкові, Львові, Ялті, Полтаві, Херсоні, встановлення культурних містків між митцями з різних країн, співпраця з меценатами та безліч позитивних емоцій від спільної роботи. 2013 року організатори запропонували позмагатися в конкурсній номінації за кращий сценарій фантастичного короткометражного фільму. Крім того, за результатами попереднього літературного конкурсу, є домовленість з театральними режисерами Олександром Книгою (Херсон), Богданом Чернявським (Полтава) та Вадимом Романовим (Санкт-Петербург), які входять до міжнародного журі «Гоголь-фентезі», про постановку кращих оповідань на сценах.

А переможцями цьогорічного фестивалю стали четверо авторів. Володарем Гран-прі літературного конкурсу в номінації «Оповідання українською мовою» названо Валерія Верховського (Каховка) за твір «Срібло та золото». Кращим російськомовним автором став Володимир Ороєв (Льгов, Росія) за оповідання «З нарисів міста Тятевська». Приз «Читацьких симпатій» з оповіданням «Покої осені завжди порожні» дістався Наталії Гарахановій з міста Баку (Азербайджан). За цей твір пані Наталія отримає авторську статуетку «Ангел» від львівського кераміста Марії Гоїн. А перемогу в конкурсі ілюстраторів здобула Надія Киз’юрова (Сиктивкар, Росія) за серію ілюстрацій та за обкладинку збірки «Гоголь-фентезі-2012».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати