Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Радість та розпач у Національній філармонії

Музичний експеримент в пам’ять про трагедію Голокосту
30 січня, 19:12
ФОТО НАДАНО ОРГАНІЗАТОРАМИ

Танго та філармонія. Досить незвичне поєднання. Перше слово асоціюється з легкими, запальними ритмами півдня Європи та Латинської Америки, друге — із серйозною, класичною музикою, що глибоко западає в душу та спонукає до роздумів. Але саме такий синтез музичної легкості й роздумів пропонує нам автор нового проекту «Т.О.Н.» («Танго останньої надії») Назар Пилатюк.

Мистецтво ніколи не стоїть осторонь сумних та страшних подій. Буквально днями весь світ вшановував пам’ять жертв Голокосту, які були жорстоко знищені нацистським  гестапо. І, мабуть, не випадково, 1 лютого на сцені  Національної філармонії України прозвучать твори світової класики та улюблені танго, які надихають та розкривають весь розпач за долю всього людства.

На початку концерту прозвучить розважальна музика у форматі запального танго, популярність якого досягла своєї кульмінації у 40-і роки ХХ століття. Зважаючи на те, що в цей самий час в Європі гинули мільйони, це також знайшло своє втілення у музиці сучасників та композиторів молодших поколінь. Окрім всесвітньо відомих танго П’яццоли та Гал’яно можна почути незабутню мелодію із кінофільму «Список Шиндлера» — знамените «Танго Останньої Надії» Єжи Петербурзького, що було написане 1939 року. Також в концерті прозвучать авторські твори гітариста Антона Сопіги, номінанта на премію Греммі, автора «Загубленого Танго» — Володимира Винницького.

«Проєкт «Танго останньої надії» — це надзвичайно емоційна програма, яка не залишить байдужим нікого... а особливо, коли разом зі мною грають такі чудові музиканти, як піаніст Петро Довгань та гітарист Антона Сопіга», — наголошує скрипаль Назар Пилатюк.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати