Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Рекордсмен Олексій Ботвинов

Відомий український піаніст виконав складний шедевр Баха «Гольдберг-варіації» 300 разів!
21 листопада, 11:54
ФОТО З САЙТА FORSHMAG.ME

Олексій Іванович належить до еліти світового піанізму.  Ботвинов вважається одним із найкращих виконавців музики С. Рахманінова у світі. Серед його надзвичайно широкого репертуару понад 30            концертів для рояля з оркестром. Олексій Ботвинов — єдиний піаніст світу, який виконав складний шедевр Баха «Гольдберг-варіації» на сцені вже 300 разів!

«Ювілейний» виступ пролунав у залі камерної музики Берлінської філармонії, інформує Укрінформ. «Варіації Баха, так вийшло, я вже 300 раз граю на сцені. Це світовий рекорд», — розповів виконавець. За словами Ботвинова, цей твір він виконує вже близько 20 років, і для нього самого несподіваним виявилося, що зіграв він його вже так багато разів. Крім того, відомий піаніст  познайомив публіку з творчістю кримськотатарського композитора Алемдара Караманова. «Абсолютно геніальний автор», —  каже Ботвинов.

Музикант   кілька разів виходив на уклін і виконав «на біс» ще кілька номерів, оскільки публіка, серед якої було багато німецьких політиків, зокрема депутати бундестагу, діячів культури і мистецтва, не хотіла відпускати музиканта.

Це другий сольний концерт Олексія  Івановича в Берлінській філармонії.

«Для мене знакова подія; кожен раз виступати в Берліні дуже цікаво і престижно; Берлінська філармонія — головний зал класичної музики в Європі за статусом», — зауважив піаніст.

Ініціатором та співорганізатором виступу О. Ботвинова стало Посольство України у ФРН і особисто посол Андрій Мельник. Концерт відбувся у рамках «Року української мови в Німеччині».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати