Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Роман у листах...

9 лютого у Львівському театрі ім. М.Заньковецької — прем’єра моновистави «Тринадцята жінка»
08 лютого, 20:13
НАСТУПНИЙ ПОКАЗ «ТРИНАДЦЯТОЇ ЖІНКИ» ВІДБУДЕТЬСЯ 28 ЛЮТОГО / ФОТО РОМАНА МЕТЕЛЬСЬКОГО

Постановку п’єси сучасної авторки Теодозії Зарівної про віртуальне кохання легендарної актриси Марлен Дітріх на камерній сцені здійснила знаний режисер Алла Бабенко, а головну роль виконує Наталія Лань.

Цю п’єсу, за словами Алли Григорівни, Теодозія Зарівна написала саме для Наталії Лань. «Наталка абсолютно по-новому і несподівано зазвучала у цій роботі. Для мене «Дітріх — Лань» — це народження актриси Лань в абсолютно новій якості, хоча вона багато грає»... Багато в чому актрисі допомогли балетмейстер Олена Балаян та хормейстер Тетяна Когут (аби відтворити пластику зірки Голлівуда, були переглянуті «стоси» архівного відео з Дітріх).

Вистава «Тринадцята жінка» — зворушлива історія епістолярного роману двох знаменитостей — кіноакторки та письменника Ернеста Хемінгуея, який називав свої стосунки з Марлен Дітріх «несинхронізованою пристрастю», бо в нього прокидалися почуття, коли вона була заміжня, і навпаки. Реально вони зустрічалися разів із десять, не більше. А листування з одкровеннями тривало майже тридцять років! У листах було стільки пристрасті, що навряд чи можна назвати ці відносини просто дружбою... Марлен — Лань у фіналі п’єси дякує Богу за все, що було, а головне — за дар кохання.

Варто додати, що «Тринадцята жінка» — перша цьогорічна вистава заньківчан. Показ вистави збігається з подвійним ювілеєм режисера Алли Григорівни Бабенко — її 80-річчям та 40-літтям праці у Львівському театрі ім. М. Заньковецької.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати