Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Село Терни відкриває таланти

На Сумщині в 12-те відбувся фестиваль «Співаймо разом»
23 травня, 12:54

Починався фестиваль 2002 року із семи колективів Недригайлівського району. А постійним місцем його проведення стало село Терни. Про це унікальне, щире дійство розповіли «Дню» його співорганізатори — народний артист України Анатолій Мокренко та меценат Сергій Осиковий.

— У наших селах багато талановитої молоді, — зауважує Анатолій МОКРЕНКО, — але мені шкода, що останнім часом діти не знають чим зайнятися. Ми спробували відновити роботу самодіяльності з дітьми. Бо саме у дитинстві формується людина, як громадянин і митець. Коли я своїм землякам висловив цю ідею, то її підтримав Сергій Миколайович Осиковий (він теж родом із Тернів) та висловив бажання стати меценатом. Ми разом почали втілювати в життя ідею проведення фестивалю сільських дитячих хорів. Спочатку це було районне творче змагання. Але вже за деякий час, за підтримки Миколи Лаврика — тодішнього голови Сумської облдержадміністрації, також нашого земляка (з Недригайлівського району) форум набув статусу обласного. Україна потребує підтримки дитячих талантів. Вони є! Варто лише подати руку і діти, як ті вранішні птахи, озвуться до нас своїми дзвінкими голосами, адже в українців, на відміну від багатьох інших, існує пташина потреба — співати!

— Щороку на фестиваль приїжджають від п’ятисот до восьмисот дітей. За 12 років у ньому взяли участь близько 10 тисяч хористів, — розказує Сергій  ОСИКОВИЙ. — Спочатку заохочували переможців моїм коштом. Нині до спонсорства долучилася агрофірма «Дружба нова». Тепер ми маємо більшу змогу заохотити діток і їхніх керівників. Активно долучається й Недригайлівське земляцтво в м. Києві. Вже три роки діє Благодійний фонд Анатолія Юрійовича Мокренка, де накопичуємо кошти для нашого фестивалю.

Наші діти гідні того, щоб представити Україну й за кордоном. Ось розбагатіємо, організуємо такий конкурс у масштабі всієї країни. У нас є ідея — зробити в Тернах Співоче поле, де  просто неба змогли б виступати хористи, не затіснені стінами будинку культури... Там є така природна впадина, де ми хочемо зробити концертний зал на природі. Є вже й проект, розпочалися роботи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати