Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сестри, батьки та діти

З 9 до 15 жовтня в столичному кінотеатрі «Київ» триватиме фестиваль «Нове німецьке кіно»
09 жовтня, 12:11
РОМАНТИЧНА ДРАМА «ЛЮБІ СЕСТРИ» (НОМІНАНТ НА «ОСКАР») РОЗПОВІДАЄ ПРО НЕПРОСТІ СТОСУНКИ ПРЕДСТАВНИКА НІМЕЦЬКОГО РОМАНТИЗМУ ФРІДРІХА ШИЛЛЕРА З ДВОМА СЕСТРАМИ-АРИСТОКРАТКАМИ / ФОТО НАДАНО КОМПАНІЄЮ «АРТХАУС-ТРАФІК»

Ґете-інститут спільно з компанією «Артхаус-Трафік» вже вдвадцяте організовує в Україні показ кращих німецьких стрічок та кінофестивальних хітів. Нинішня афіша відкривається комедією Беньяміна Хайзенберга «Супер-Его», представленою на Берлінському кінофестивалі (режисер особисто презентуватиме свою картину в Києві). До речі, на Берлінале побувала й «Інша батьківщина» Едгара Райца — епічне полотно про життя німецьких емігрантів у Південній Америці ХIХ століття.

Романтична драма «Любі сестри» розповідає про непрості стосунки глави німецького романтизму Фрідріха Шиллера з двома сестрами-аристократками. Саме ця стрічка представить Німеччину в лонг-листі на здобуття премії «Оскар». А проблемі відносин батьків та дітей присвячена драма «Поворот на Маракеш» Кароліни Лінк, дія якої відбувається в Марокко.

До багатожанрової програми фестивалю також увійшов вестерн «Темна долина». Його творець Андреас Прохазка став володарем Баварської кінопремії за кращу режисуру. Фільм, в якому зіграли голлівудський актор Сем Райлі й Тобіас Моретті (останній знайомий українським глядачам за роллю комісара Мозера з телесеріалу «Комісар Рекс»), було відзначено також премією за кращу чоловічу роль.  Окрім основної програми київські кіномани зможуть побачити останню стрічку Віма Вендерса, одного з головних майстрів німецького кіно, «Сіль Землі». Цей фільм — данина творчості відомого фотографа Джуліано Рібейро Сальгадо. Картину було показано на 67-му Каннському кінофестивалі в секції «Особливий погляд» й відзначено спеціальним призом журі.

Окрім Києва покази відбудуться в кінотеатрах Дніпропетровська, Львова, Одеси, Харкова та Чернівців.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати