Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Шедеври від віртуоза

15 травня Антоній Баришевський виступить із сольним онлайн-концертом
13 травня, 19:34

Це буде подарунок для меломанів від молодого, але знаного піаніста, лауреата понад 20 міжнародних конкурсів (!), а також декількох всеукраїнських конкурсів і фестивалів, соліста Національної філармонії України. На цей раз  музикант підготував програму, в якій лунатимуть твори класиків, зокрема, «Швидкоплинність» С. Прокоф’єва, «Смерть Ізольди» (із опери «Трістан та Ізольда») Р. Вагнера-Ф. Ліста,  Соната мі-бемоль мажор Й. Гайдна та  «Заблоковані клавіші» (Етюд №3) Д. Лігеті.

«Фортепіанна музика — це портал в інші часи», — підкреслив в одному з інтерв’ю піаніст. На його концертах цей портал і справді відкритий для слухачів. Виконання Баришевського, який завжди тримає баланс між раціо та емоціо, на кожному виступі є неперевершеним!

ДОВІДКА «Дня»

Антоній Баришевський народився в Києві 10 жовтня 1988 року. Грі на фортепіано почав навчатися з 7 років. Навчався в Дитячій музичній школі № 14 м. Києва в класі Р.Донської. У 2007 році після закінчення Київської середньої спеціалізованої музичної школи імені М.Лисенка вступив до Національної музичної академії України (клас професора В.Козлова). У 2015 році закінчив асистентуру-стажування НМАУ та паралельно навчався у Вищій школі музики імені А. Корто в Парижі (клас М. Рибицького).

Брав уроки в майстер-класах Альфреда Бренделя, Даниїла Поллака, Лілі Дорфман.

У 16 років Антоній став лауреатом Всеукраїнської програми «Людина року», а через рік взяв участь в молодіжному концерті Європейського Радіо в Мюнхені (Німеччина). З 2012 року — соліст Національної філармонії України. Здійснив записи на радіо і телебаченні України, Сербії, Італії, Данії, Іспанії. Записує музику до фільмів.

Має записи на CD, зокрема, сольну програму на ліцензійному диску фірми «Наксос» (Naxos).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати