Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Стоп-кадр

04 серпня, 00:00

Ювілей «Кіношоку»

В Анапі з 17 по 25 вересня пройде XV Відкритий фестиваль кіно країн СНД і Балтії «Кіношок». У його рамках пройде п’ять конкурсів: конкурс повнометражних фільмів, короткометражних («Шорт-Шок»), повнометражних фільмів на відео й у цифровому форматі («Без кіноплівки»), повнометражних ігрових телефільмів («ТБ-Шок») і конкурс дитячого ігрового й анімаційного кіно («КіноМалиШок»), повідомило РІА «Новости». До складу журі конкурсних програм входять провідні кінематографісти СНД і Балтії. Цього року «Кіношок» очолить кінознавець, президент Фонду Ролана Бикова Армен Медведєв. У суддівську команду ввійдуть: режисери Роман Віктюк та Анатолій Васильєв, мистецтвознавець Станіслав Белза, письменник Віктор Єрофеєв, артист балету Володимир Васильєв, продюсер Володимир Досталь, директор Музею образотворчих мистецтв ім. О. Пушкіна Ірина Антонова. Незмінними натхненниками «Кіношоку» залишаються його президент Віктор Мережко та актриса Ірина Шевчук. Гостями й учасниками «Кіношоку» традиційно стануть зірки кіно країн СНД та Балтії, відомі телеведучі й артисти. Крім кінофорумів, у рамках фестивалю пройдуть великі культурні програми, виступи артистів і колективів, творчі зустрічі й театральні спектаклі.

«Чингісхан»

Росія, Китай і Монголія приступили до спільного кінопроекту зі створення повнометражної історичної стрічки про легендарного Чингісхана. Уряд Якутії та приватні інвестори регіону виділили на цю програму п’ять мільйонів доларів, повідомила прес-секретар кінопроекту Тетяна Русова в інтерв’ю ІТАР-ТАРС. Частина зйомок фільму «Чингісхан» пройде в Туві, куди вже вирушила велика група акторів — тувинських, хакаських, бурятських й алтайських, а також КНР і Монголії. Ініціатором створення картини став міністр культури Якутії Андрій Борисов, він також головний режисер і художній керівник проекту. Роль Чингісхана виконає заслужений артист Туви Едуард Ондар.

«Командор» Бельмондо

Міністерство культури Франції присвоїло Жан- Полю Бельмондо ступінь командора Ордена літератури й мистецтв. Таким чином, передає агентство ІТАР-ТАРС, уряд республіки відзначив півстолітню кар’єру актора в кіно. Бельмондо дебютував у кіно 1956 року в короткометражному фільмі «Мольєр» Норберта Тільдіана. Роком пізніше він з’явився в картині Моріса Дельбеза «Пішки, верхи й на машині», 1958-го зіграв у Марка Аллегре в «Будь красивою й мовчи». 1960-го Бельмондо знявся в Годара в знаменитій стрічці «На останньому диханні», й ця роль зробила актора однією з найвідоміших французьких кінозірок 1960 х — 1970-х. Узагалівін зіграв у 80 фільмах.

Разом із Бельмондо Орден літератури й мистецтв отримала інша французька кінозірка середини XX століття — актриса Мілен Демонжо, яка знімалася в найпопулярніших у 1960-х роках фільмах про Фантомаса.

Нова версія «Пікніка на узбіччі»

Американська кінокомпанія Columbia Pictures має намір екранізувати відому повість Аркадія й Бориса Стругацьких «Пікнік на узбіччі», повідомило видання Variety. Фільм буде знятий у жанрі фантастичної кримінальної драми. Після візиту інопланетян на Землі залишилася зона, повна загадок і небезпек. За тим, що залишили після себе прибульці, розпочинається нелегальне полювання, пише lenta.ru. Режисером картини стане Девід Джейкобсон, останніми роботами якого були «Дамер» і «Це трапилося в долині». Більше знаменитий майбутній продюсер американської версії «Пікніка...» Ніл Морітц. Він працював над такими гостросюжетними фільмами, як «Момент, що крутиться», «Форсаж», «Три ікси» й «Стелс». Попередня екранізація повісті Стругацьких була здійснена 1980 року Андрієм Тарковським, фільм отримав назву «Сталкер».

Анімаційна «Кін-дза-дза»

Нова мультиплікаційна версія знаменитого фільму Георгія Данелія «Кін-дза-дза» буде завершена до грудня 2008 року, повідомила gazeta.ru з посиланням на канал «Культура». Режисером картини стала Тетяна Ільїна, яка зняла два роки тому повнометражний анімаційний фільм «Лускунчик». Нова стрічка розрахована на одну годину сорок хвилин екранного часу. Озвучуватимуть головних героїв фільму популярні російські актори. Зараз проходить їх кастинг. Нагадаємо, оригінальна стрічка «Кін-дза-дза», знята на «Мосфільмі» за сценарієм Реваза Габріадзе й Георгія Данелія, вийшла на екрани 1986 року. У фільмі знімалися Євген Леонов, Юрій Яковлев, Станіслав Любшин. Музику написав Гия Канчелі.

«Пірати...» лідирують

Третій тиждень підряд у кінопрокаті СНД лідирує пригодницький блокбастер «Пірати Карибського моря: скриня мерця» (Каскад), пише kinobiznes. За третій вік-енд цей сіквел зібрав у 474 залах $1990167 (на 59% менше, ніж за другий), а всього за 18 днів — $24 490 300 (з урахуванням зборів в Україні — $27,19 млн.). Таким чином, картина Гора Вербінські посіла другу сходинку в списку найкасовіших стрічок вітчизняного кінопрокату, випередивши «9 роту» (Геміні), на рахунку якої $23,61 млн. (з урахуванням України — $25,61 млн.), і поступаючись лише «Денній варті» (Геміні), у якої $31,97 млн. (з урахуванням України — $34,02 млн.).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати