Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Такі різні танці

Учні Міжнародного центру розвитку хореографічного мистецтва Академії балету виступили у Будинку культури СБУ
29 грудня, 11:09
Фото надані автором

Нині Центр виховує  майбутніх класичних танцівників, виконавців сучасного танцю, а також надає можливість дорослим людям навчитися танцювати, засвоїти танцювальні техніки і ритми різних народів світу.

На сцені малеча демонструвала свої перші успіхи, старші –  досягнення у царині класики. Були й гості: учнів привітали ліцеїсти Київського військового ліцею ім. Івана Богуна, учасники хореографічного ансамблю «Феєрія» під керуванням Н. Сластьона; а також виступили колишні учні Академії, а нині студенти Хореографічного училища Адріана Шабаєва і Микита Потапчук, які не забувають, де починалося їхнє сходження до вершин балетного мистецтва, яке вони тепер опановують на ще більш високому професійному рівні. Навіть учні школи № 130, на території якої базується Академія балету, завзято виконали запальний «Гопак», який вони репетирували під керівництвом педагога Академії Алли Басової.

Серед учнів цього закладу багато лауреатів всеукраїнських конкурсів: це Поліна Юзба, яка виконала імпресіоністичний танець у постановці солістки Національної опери України Ксенії Іваненко – «Танцівниця в блакитному», що наче зійшла з відомого полотна Дега; Лідія Новицька виконала досить складну класичну варіацію Сванільди з балету «Коппелія» Л. Деліба. Надзвичайно зворушливо і завзято виглядали найменші учасники, що виконали танець під назвою «Жарт», підготовлений під керівництвом педагога Людмили Володько. Старші учениці Ніка Чернишова, Лідія Новицька, Еджи Алкан під керуванням Марини Павлової підготували класичну варіацію Коштовностей зі «Сплячої красуні» П. Чайковського.

Упевнено працюють танцівники і в сучасній пластиці: мініатюри «Птахи» і «Тільки час» у виконанні учнів 4-5 класів продемонстрували  потужний потенціал у цьому напрямі хореографічного мистецтва. Прекрасно оволодівають вихованці з самого початку навчання й стилістикою народного, характерного, бального танцю, що було продемонстровано під час виконання італійського танку, «Тарантели», «Польки» на музику Й. Штрауса, фрагменту з балету «Білосніжка і семеро гномів».

Виконанням чуттєвого «Східного танцю» заворожила Олена Пастернак, яка із задоволенням відвідує групу дорослих аматорів і демонструє неабиякі успіхи під наглядом Марини Павлової, Ірини Левшунової.

Художній керівник Академії балету А. Кальченко високо тримає реноме створеного нею навчального закладу на вітчизняному і міжнародному рівні, організовуючи майстер-класи, запрошуючи на навчання за обміном, залучаючи меценатів. І все це заради того, аби прищеплювати підростаючому поколінню і дорослим любов до високого мистецтва танцю, дарувати радість спілкування з прекрасним.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати