Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Таланти в нас є!

Завершився ІІІ Міжнародний конкурс-фестиваль «Арт Преміум-2011»
17 червня, 00:00
«ВЕСЕЛІ ГНОМИ» — ВИКОНУЄ ЛАУРЕАТ І ПРЕМІЇ В НОМІНАЦІЇ «ХОРЕОГРАФІЯ НАРОДНА, КАТЕГОРІЯ «В» — ЗРАЗКОВИЙ ХОРЕОГРАФІЧНИЙ КОЛЕКТИВ «ЕДЕЛЬВЕЙС» (БРЯНКА ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛ.) / ФОТО НАДАНЕ ОРГАНІЗАТОРАМИ ФЕСТИВАЛЮ

Концертна естрада Маріїнського парку приймала учасників Третього міжнародного фестивалю мистецтв для дітей та молоді «Арт Преміум-2011». Цього разу показували свою майстерність переможці в номінаціях «хореографія», «академічний, народний та естрадний вокал». Першість виборювали солісти, ансамблі та хори. Танцівники на цілий тиждень заполонили сцену концертного залу Українського дому, а вокалісти — Будинку вчених. Змагалися по кількох вікових категоріях, адже на конкурс приїхали діти й молодь віком від семи до 25-ти років.

Лауреат І премії в номінації «академічний вокал», категорія «С» Ольга Ковальчук на гала-концерті виконувала твір П’яццолли «Мілонга». Після виступу розповіла «Дню» про себе: «Мені 12 років. Я приїхала з Житомира. Навчаюся у музичній школі №2 ім. Святослава Ріхтера у педагога Оксани Сергіївни Іщенко. Співу присвячую увесь вільний час. На конкурсі я ще виконувала джазову пісню «Дуже страшна історія» і романс «Північна береза». Мені подобається джаз, але я ще не вирішила, якою співачкою я хочу бути, коли виросту».

Безперечним лідером вокальних перегонів у номінації «Естрадний вокал» став Олег Рудич з Німеччини, який отримав гран-прі та грошову винагороду в тисячу гривень.

— Я приїхав на конкурс «Арт Преміум-2011» з Німеччини, де живу вже вісім років, — розповів переможець. — А народився у Харкові. Нині заочно навчаюсь у Харківській академії культури на відділенні естрадного співу. Нещодавно отримав звання бакалавра. Мене здивувало, що на цьому конкурсі так багато молодих виконавців з дивовижними голосами. Щоправда, були й деякі неприємні моменти — звук був не дуже якісним. Це, напевно, залежить не тільки від звукорежисера, а й від апаратури. Я останнім часом звик працювати з більш досконалою апаратурою (у Німеччині цьому питанню приділяють значну увагу). Там я маю власний колектив — гурт «Магістаріум». Ми зазвичай граємо мікс класичної музики з «металом». Намагаємося поєднати мій оперний голос і рок-музику. А ще викладаю в музичній школі. Незабаром збираюся відкрити власну студію.

Конкурс-фестиваль «Арт Преміум-2011» проводився за підтримки Міністерства культури України, Головного управління культури та мистецтв КМДА, Печерської районної держадміністрації та благодійного фонду «Віват Арт».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати