Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Тризуб із тюльпанів

На Софіївській площі у Києві відбулася безпрецедентна культурно-патріотична флористична акція
19 березня, 12:50

З різнокольорових тюльпанів організатори і небайдужі перехожі виклали Герб України. Організатором акції виступила Тетяна Митрофанова з громадської організації «Андріївський узвіз», яка займається різноманітними культурними акціями, в тому числі проведенням Дня народження Андріївського узвозу.

- Яка мета вашої акції? Як народилася ідея?

- Так трапилося що мій партнер і товариш привіз до Києва з Нідерландів ще перед 8 березня три фури тюльпанів. Під час війни цей бізнес став практично незатребуваним, тож була ідея просто подарувати ці квіти на 8 березня всім жінкам Києва. Але оскільки ТРЦ «Лавина», де стояли фури, опинився під бомбуванням, ми не змогли їх звідти забрати і тільки вчора-позавчора з'явився туди доступ. Коли я побачила, що там відбулося, мій мозок закипів: щодня ми всі занурені у майже суцільний  негатив, не можемо не читати і не дивитися новини про поранених, загиблих, про жахливі руйнування, спричинені російським  агресором. Але неможна весь час існувати в негативі. Я вважаю, що для кожної жінки дуже важливий позитив,  тому що ми Берегині, ми охороняємо та бережемо наших чоловіків, перебуваючи тут у тилу. Ми робимо все можливе та неможливе для якнайшвидшої перемоги у цій незбагненній, безпідставній, безглуздій війні. Ми усі день перемоги України наближаємо, як можемо, як співається у пісні про війну, яка повинна була стати останньою, але…

Тож, мій партнер просто подарував мені ці півтора мільйони тендітних різнокольорових тюльпанів. Сюди, на Софіївську площу ми привезли близько мільйона, з який вийшов найбільший Герб України, викладений з квітів: розміром 80х120м.

- Скільки часу зайняла організація акції?

- Ідея з’явилася у мене в голові напередодні близько десятої вечора, сьогодні о 8-й ранку ще нічого не було, але вже о 10:00 ми отримали дозвіл і о 12-й наші партнери-дизайнери і флористи намалювали контур Тризуба, інші партнери-волонтери, які займаються перевезеннями, доставили сюди квіти і рекордно швидко за участю усіх, хто навіть просто проходив площею, створили цей живий символ нашої незламної держави.

- Залишилося багато квітів. Як ними розпорядилися?

- Дуже важливо сказати, що частину квітів ми відвезли на Алею Небесної Сотні, аби вшанувати пам’ять тих, хто ціною життя виборював право України на свободу і демократію, на євроатлантичний вибір, який так бісить нашого сусіда-агресора. А ще ми просили  усіх перехожих забирати з собою квіти і дарувати їх кожному зустрічному, особливо жінкам, щоб у серцях людей було більше надії, віри та впевненості, що ми переможемо і що невдовзі ми святкуватимемо День перемоги України!

- Тюльпан і сам своїми контурами нагадує наш тризуб.

- Це теж неочікувано символічно! Мене усі запитують, чому саме тюльпани? Так сталося, бо так мало статися. Виходить, що я побила рекорд Али Пугачової з її мільйоном червоних троянд. А у мене півтора мільйони різнобарвних тюльпанів!

До речі, користуючись нагодою, запрошую усіх 10 вересня на День Андріївського узвозу!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати