Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Києві відбулася світова прем’єра «Великого Гетсбі»

31 жовтня новий творчий проект Дениса Матвієнка побачать одесити
30 жовтня, 13:39
ШОУ THE GREAT GATSBY — ЦЕ ДВОГОДИННА ПОДОРОЖ ДО КРАЇНИ ФАНТАЗІЇ / ФОТО НАДАНО ОРГАНІЗАТОРАМИ ПРОЕКТУ

У палаці «Україна» два дні були аншлаги — всі квитки розкупили за три тижні до прем’єри! Нагадаємо, «День» уже писав, як протягом року народжувалося хореографічне шоу The Great Gatsby. Автором лібрето (за мотивами відомого роману Френсіса Скотта Фіцджеральда «Великий Гетсбі») та балетмейстером виступив Дуайт Роден, музику написав Костянтин Меладзе (другий акт у співавторстві з Юрієм Шепетою), а головну партію виконав знаменитий танцівник, зірка світового балету Денис Матвієнко.

Артисти виступали під «живу» музику — акомпанемент Національного симфонічного оркестру України під керівництвом Володимира Сіренка. Це шоу поєднує в собі різні види мистецтва: класичний балет, сучасний танець і кінематограф. Головні теми «Великого Гетсбі» близькі людям у всі часи: пихатість і зрада, кохання і заздрість, мрії і самота... Балет не прив’язаний до якого-небудь часу, але у ньому відчувався легкий флер 1920-х.

— Це балет про самоту і людину, яка не є такою, якою її бачать оточуючі, якою вона показує себе людям. Так, у неї є гроші, сила, влада, але все це немовби осторонь від її справжнього життя. Гетсбі на перший погляд бере все від життя, але насправді це зовсім не те, чого б йому хотілося. Він нещасливий, будучи тим, ким він насправді є, — таким побачив головного героя постановник Дуайт РОДЕН. — На мій погляд, справжня краса проекту «Великий Гетсбі» у його інтернаціональності. Американський хореограф, український композитор, танцівники з України, Росії та США. Цей балет засвідчує, що світ багатогранний, у ньому багато різних станів, а наша вистава — це двогодинна подорож до країни фантазії...

Публіка дуже тепло сприйняла виставу. 31 жовтня The Great Gatsby покажуть в Одеському театрі опери і балету. Зараз, за словами продюсера проекту Олени Матвієнко, ведуться перемови, щоб на їхній гастрольній мапі з’явилися інші міста України, а також і 2015 року. The Great Gatsby хочуть показати у США та країнах Європи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати