Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українське кіно у Карлових Варах

14 липня, 20:44
ОРГАНІЗАТОРИ УКРАЇНСЬКОГО ПРИЙОМУ РАЗОМ ІЗ РЕЖИСЕРОМ ВІТАЛІЄМ МАНСЬКИМ ТА ЙОГО МАМОЮ ВІКТОРІЄЮ — ГЕРОЇНЕЮ ФІЛЬМУ «РІДНІ» / ФОТО СЮЗАННА МІНАЧОВА

У рамках 51-го Міжнародного кінофестивалю голова Держкіно України  Пилип Іллєнко спільно з меценатом Ігорем Янковським, засновником Громадської організації «Ініціатива заради майбутнього», вперше представили український кінематограф.

В українському прийомі  взяли участь вітчизняні та іноземні продюсери та режисери, журналісти і члени відбіркових комісій міжнародних кінофестивалів.

Неформальна обстановка заходу, який відбувся в центрі SPA HOTEL THERMAL,  сприяла налагодженню взаємовигідних зв’язків між українськими та закордонними кінематографістами.

— Для українського кінематографа дуже важливою є співпраця з нашими найближчими сусідами, — підкреслив Пилип ІЛЛЄНКО. — Тому участь представників нашої країни у роботі найбільшого в Східній Європі кінофестивалю в Карлових Варах є принциповою. І ми вдячні Ігореві Янковському за підтримку наших ініціатив.

Під час дискусій лунала думка, що співпраця українських режисерів і продюсерів з європейськими колегами моє стати вагомим поштовхом для подальшого розвитку вітчизняної кіноіндустрії. Українська кінопродукція отримає можливості для виходу на нові міжнародні ринки, а кінематографісти  зможуть реалізувати свої майбутні проекти.

— Ми послідовно підтримуємо вітчизняний кінематограф і плануємо посилювати цю роботу. У співпраці з Держкіно України ми вже цього року успішно провели ділову зустріч MEET UKRAINIAN PRODUCERS у Каннах. Зараз організували презентацію українського кіно в Карлових Варах. Упевнений, що через деякий час усі ці зусилля перетворяться в нові яскраві фільми, — зазначив Ігор ЯНКОВСЬКИЙ.

Після офіційної частини відбулася прем’єра документального фільму Віталія Манського «Рідні» (картина представляла Україну в офіційній конкурсній програмі кінофестивалю).   Ця стрічка є копродукцією: України, Німеччини, Естонії та Латвії й була підтримана телеканалами шести країн.

В основі картини «Рідні» лежать факти з життя родини режисера. Громадянин Росії, українець, що народився у Львові, Віталій Манський подорожує Україною, досліджуючи суспільство після Революції Гідності. Так сталося, що члени його сім’ї проживають у Львові, Одесі, на Донбасі та в Криму. Режисер досліджує причини конфлікту, після якого громадяни однієї країни опинилися по різні боки барикад...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати