Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Український слухач розуміє нас ментально...»

Вокаліст Руслан ПРИСТУПА про діяльність гурту «Los Colorados» під час карантину
05 серпня, 10:02

«Ми не обмежуємося в чомусь одному, не притримуємося якогось конкретного стилю. Ми можемо грати абсолютно все і як нам захочеться»,  — з усмішкою розповідає в інтерв’ю «Дню» вокаліст тернопільського гурту «Los Colorados» Руслан ПРИСТУПА. Жартома колектив називає свій жанр музики, яку виконує, «агро-алко-роком».

А все почалося з того, коли хлопці опинилися на одній роботі — у фотостудії, на якій працювали 5 років. Ростислав до них приєднався трохи згодом. Спочатку «лосколорадівці» підзаробляли на дозвіллі, зокрема грали на весіллях українську народну музику. А коли у розпал кризи їм почали скорочувати зарплатню, хлопці вирішили залишити нудну роботу і вирішили заробляти... музикою.

До речі, з 2006 року склад гурту майже не змінювався: Руслан Приступа — вокал, Ростислав Фук — гітара, Сергій Масик — бас-гітара Олександр Драчук — ударні (до 2016 року), а з 2016 року — Олег «Грубий» Петришин.

ПРО ТВОРЧІ ПЛАНИ

— Ми спочатку записуємо певну пісню, а потім можемо знову перезаписати. Наприклад, спершу записали — все подобається. А на наступний день зібралися і... щось не те. Але це нормально, це творчий процес. І всі пісні чи кавери доробляються до якогось етапу. Так, щоб сказати, що все відразу ідеально, то так, мабуть, не буває. Постійно щось треба доробляти, удосконалювати... В принципі, як і в кожній роботі.

Під час карантину взагалі немає роботи, концертів. Це були наші основні заробітки, а тепер доводиться підробляти. Проте ми зустрічаємося рідше, але регулярно, щоб тримати себе у формі. Адже навіть пісні, які роками виконуєш, часом забуваються. Сподіваюся, що все скоро зміниться і стане на свої рейки.

Зараз ми готуємо новий кавер, який скоро має вийти на нашому каналі (його вже можна подивитися тут — https://www.youtube.com/watch?v=03S9SpNajiw. — Ред.), — це «Iron Maiden» з піснею «The Trooper». Ми хотіли цього разу спробувати щось складніше ...

У нас ще була ідея записати одну пісню з Сергієм Притулою, але ми це відклали у довгий ящик. Треба до нього знову телефонувати і просити про це, бо в нас є хороша пісня про депутатів. Ми з ним якось говорили і він був не проти.

ПРО КАВЕРИ І АВТОРСЬКІ ПІСНІ

— У нас більше авторських пісень, ніж каверів. Хоча ми їх екстрено писали в 2012 році, коли були в Німеччині. Не примусово, але щоб мати багаж для виступів закордоном, їздити на радіо і так далі. Не те, щоб ми робили ставку на кавери, але ми тоді підписали контракт і такі були умови. Це не наше бачення, що ми хотіли би робити. Нам так сказали, що треба і ми за контрактом мали це виконувати

Звісно, що нам подобається більше працювати над авторськими піснями. Кавер — це заслужена чиясь праця, а не твоя. Адже хочеться після себе залишити якийсь слід. У дворах не раз чули, що співають наші пісні в Тернополі. Мені це подобається і гріє душу.

Можливо, український слухач розуміє нас ментально, або ж душею... А іноземній аудиторії більше подобаються кавери. Хоча я вам скажу, що і полька йде аж на ура, головне, її правильно подати і мати хороший настрій. У нас останній концерт був  у Лейпцигу, то це, мабуть, був один з найшикарніших концертів. Це було феєрично! Люди відривалися бомбезно! Я навіть не думав, що під польку таке можна творити (усміхається. — Ред.).

...Я не розумію, як можна не любити народних пісень. Я пам’ятаю з дитинства, що коли приїжджаєш в село, звісно, що там буде якесь застілля... І я пригадую, як за ним співали мелодійні пісні... (До речі, народна пісня «В саду гуляла» є однією з візитівок творчості «Los Colorados. — Ред.).

Ми російською не співаємо і в Росії не виступаємо зі зрозумілих на те причин. Я не слухаю української музики, не вмикаю музичні канали, тому що там немає на що дивитися. Я це не люблю, це не моє. Нікого не можу виділити... Мені подобаються більше локальні гурти, наприклад, гурт «Пан Пупец» з Івано-Франківська. Крім того, я переважно слухаю іноземну музику, зокрема із задоволенням — старі-добрі пісні «Metallica».

ДОВІДКА «Дня»

«Los Colorados» — український музичний гурт з Тернополя, який у своїх піснях часто використовує сільськогосподарську тематику. Перший виступ групи відбувся 24 квітня 2006 року і ця дата вважається днем його заснування. Здобув велику популярність після виконання каверу відомої пісні Кеті Перрі «Hot N Cold», адже кліп з виступом колективу набрав на YouTube кілька мільйонів переглядів.

2012 року кавер гурту на композицію «I Like To Move It» був заставкою під час трансляції футбольних матчів Євро-2012 на німецькому телеканалі ZDF. «Los Colorados» підписав контракт зі звукозаписувальною компанією «Motor Music» (знаною, зокрема, своєю співпрацею з гуртом «Rammstein»).

До слова, кліп групи на пісню «Тілько ві Львові» (Only in Lemberg) став одним з офіційних рекламних відеороликів Львова.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати