Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Важко уявити «Сто тисяч» без Калитки Петра Бенюка»

У Львові сьогодні помер народний артист України Петро Бенюк
09 квітня, 20:20

Заньківчанину, улюбленцю кількох поколінь львів’ян, Петрові Михайловичу було 73 роки. 

Народився 4 березня 1946 року у селищі Битків, що у Надвірнянському районі Івано-Франківської області. Закінчив Київський інститут театрального мистецтва імені Івана Карпенка-Карого (1971 рік).

Від 1972 року і до останнього дня життя служив у Львівському національному академічному українському драматичному театрі ім. Марії Заньковецької, де зіграв понад 70 ролей.  
Кавалер Ордена «За заслуги» ІІІ ступеня; лауреат премії СТД України ім. Мар’яна Крушельницького; лауреат ІІІ Республіканського фестивалю-конкурсу читців гумору і сатири; лауреат І Всеукраїнського конкурсу читців гумору і сатири, лауреат Всесвітнього фестивалю гуцулів; лауреат Всесвітнього фестивалю гуцулів. 
Серед нагород – диплом «За кращу роль» Дмитра у фільмі  «Катруся»; диплом ІІІ Всесоюзного фестивалю чеської драматургії в СРСР за роль Швейка у виставі театру імені Марії Заньковецької «Пригоди бравого вояки Швейка» за Гашеком; диплом «За кращу комедійну головну роль» за роль Калитки у виставі «Сто тисяч» І. Карпенка-Карого на V Регіональному фестивалі «Золоті оплески Буковини». народний артист України.

«Важко писати такі слова, але... Сьогодні з життя пішов видатний актор театру та кіно народний артист України Петро БЕНЮК. Все життя він присвятив творчості. Армія його фанатів не полишала свого кумира ніколи. На його вистави зали були повні глядачів, з якими він і плакав,і сміявся! Його талант був справжньою окрасою Національного театру імені Марії Заньковецької...
Сумуємо...», – зазначено на сайті Театру Марії Заньковецької.

Співчуття близьким Петра Бенюка висловлює громада Львова. «Сумуємо, що місто втратило таку талановиту людину, окрасу нашого театру ім. Марії Заньковецької, – говорить, зокрема, міський голова Львова Андрій Садовий. – Кожен, хто мав честь бути присутнім на виставах та подіях за участю Петра Бенюка, запам’ятає його світлим та щирим».

Повняться словами співчуття й соціальні мережі.

«Ivan Bernatsky Вічна Пам`ять Артисте!
Хай Господь Бог прийме тебе в свої обійми!
Я аплодую, Петре, твоїм ролям!!! Браво!! Браво!! Браво!!»

«Ганна Лемешко Це велика втрата не лише для близьких та рідних, а і для всіх прихильників мистецтва. Вічна та світла пам'ять померлому!»
«Юлия Раденко Не віриться, що вже ніколи не зустріну у Львові Петра Бенюка –чудового артиста, гумориста , прекрасного друга. ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ».
«Іванна Попович Національний театр М. Заньковецької / Theatre by M. Zankovetska важко уявити "Сто тисяч" без Калитки у виконанні Петра Бенюка».

«День» висловлює щирі співчуття рідним і колегам народного артиста.

Про дату прощання і чин похорону Петра Бенюка у театрі наразі не повідомляють.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати