Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Відкрита ніч. Дубль 19»

25—26 червня у Києві відбудеться міжнародний кінофорум
23 червня, 11:38

Як і в попередні роки, основним кіномайданчиком стане «Арт-причал», а паралельні покази і трансляції кінопоказів пройдуть більше ніж на 60-ти майданчиках України та світу. Цьогоріч на фестивалі буде показано 33 українські короткометражні ігрові, документальні та анімаційні стрічки. Кращі роботи відбиратиме журі, до складу якого традиційно входять знані фахівці у сфері кіно, а нині ще й українські політики.

Засновник і постійний організатор «Відкритої ночі», відомий кінорежисер Михайло Іллєнко оголосив, що глядачі побачать програму, що складатиметься з традиційного нічного перегляду фільмів українських авторів, а також із міжнародної сторінки, яку буде присвячено чеському студентському кіно та спілкуванню з авторами фільмів.

Як розповіла директор Чеського центру в Києві Луція Ржегоржікова, привезуть на фест трьох молодих режисерів, представлять 10 фільмів — 8 короткометражних, володаря «Оскара» — вигадану документалку «Ропаки», фільм за відомим есе Вацлава Гавела «Анатомія ґеґу». Всі фільми демонструватимуться з українськими субтитрами.

Традиційно фестиваль «Відкрита ніч» — є лабораторією з перевірки нових ідей для вітчизняних кінематографістів та пошуку молодих талантів, які можуть стати новими обличчями українського і світового кіно. Планується вручення трьох призів переможцям конкурсу «Глядацьких симпатій» в чеській програмі. До речі, «Арт-причал» дозволяє зробити гостьову програму чеського кіно денною. Власно, з цієї програми  і почнеться фестиваль.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати