Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Віра і розум»

Так називається виставка, яку представили у Львівському музеї історії релігії
01 липня, 10:50

Після послаблення карантину у місті Лева відкрито для огляду частину музейної експозиції. У внутрішньому дворику Музею історії релігії  можна оглянути інформаційну виставку «Віра і розум» (Fideset Ratio).

До уваги відвідувачів — історії сімох людей, які змогли поєднати невтомну і плідну наукову працю зі служінням Богові. Це: канонік і астроном Миколай Коперник; ботанік, абат августинського монастиря і батько сучасної генетики Грегор Йоганн Мендель; черниця і перша жінка в США, що здобула докторську ступінь з інформатики Мері Кеннет Келлер; бельгійський священик, астроном і математик, один із авторів Великого Вибуху Жорж Леметр; український епідеміолог польського походження і священик Генрик Мосінг; митрополит Української православної церкви Канади, мовознавець, історик, перекладач Святого Письма Іван Огієнко (Іларіон); домініканський чернець і святий-покровитель вчених, що займаються природничими науками, Вчитель Церкви й учитель Томи Аквінського святий Альберт Великий. Виставка доповнена зображенням низки пам’яток з музейної колекції.

У виставковій залі музею експонуються макети українських дерев’яних церков XV—XVIII століть Західної України. Їх виготовив львівський майстер Михайло Яськович. Представлені роботи демонструють різні школи і типи сакральних споруд у дереві.

Поціновувач релігійної спадщини України побачить макет церкви святого Миколая Чудотворця, що у селі Колодному Закарпатської області. Саму церкву збудовано 1470 року. Її вважають найстарішим дерев’яним храмом України й однією із найдавніших у Європі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати