Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як народжуються казки

Із 30 вересня до 4 жовтня у столиці відбудеться І Київський міжнародний фестиваль театрів ляльок PupрetUP!
21 вересня, 16:53
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Організатором форуму виступив колектив Київського академічного театру ляльок за підтримки КМДА, Всеукраїнської громадської організації «Український центр міжнародної спілки діячів театру ляльок «УНІМА—УКРАЇНА» і Національної спілки театральних діячів України.

У конкурсній програмі будуть представлені вистави для дітей та дорослих. Свою майстерність продемонструють митці із 16 країн: Болгарії, Вірменії, Білорусі, Німеччини, Чилі, Аргентини, Франції, Хорватії, Колумбії, Грузії, Ірану, Туреччини, Португалії, Канади, Ірландії та України. Як відзначили організатори театральної події, всі зарубіжні постановки на українській сцені глядачі побачать вперше.

Фестиваль є конкурсним. Найкращих назвуть члени міжнародного журі — це провідні театральні діячі України, Сербії, Угорщини та Грузії.

Під час відкриття відбуватимуться акції по місту: 30 вересня з 12.00 до 15.00 у районах Києва функціонуватимуть соціальні майданчики, на яких демонструватимуться благодійні вистави професіоналів та аматорів — дитячих театральних колективів. А увечері, о 18.00, на Європейській площі розпочнеться театралізована святкова хода з країнами-учасницями, барабанним шоу Live Drums Show. О 19.00 на Контрактовій площі відбудеться прем’єра «Легенда про Київ» з гігантськими ляльками і театром вогню.

3 жовтня майстри запросять на свято, яке присвячене 90-річчю Київського академічного театру ляльок, і покажуть прем’єру вистави для дорослих «Як загинув Гуска», яку поставили за п’єсою М. Куліша знані мисткині із Харківського театру ляльок ім. В. Афанасьєва: режисер Оксана Дмитрієва та художник Наталія Денисова. Їхні вистави відрізняє те, що вони завжди стильні, емоційні і спонукають глядачів до роздумів про побачене на сцені.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати