Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як займатися танцем вдома?

Балерини та танцівники дають поради онлайн
02 квітня, 17:33
ФОТО РЕЙТЕР

Викладач балету Джессіка Марчетті веде віртуальний  клас розтяжки у живому часі для балерин під час спалаху коронавірусної хвороби (COVID-19) в Асоціації балету та мистецтв для людей з інвалідністю в Сан-Паоло.

У цей непевний час танцівниці обережно розслабляють суглоби та м’язи наскільки це можливо, займаються самодисципліною. Мудрість танцюриста вчить, що театральне життя — це імпровізований виступ, і  потрібно не піддаватися рутині...

 Нинішні виклики — це перервані гастролі, скасовані прем’єри, заблоковані студії та карантин і самоізоляція.

Кортні Селест Спірс, член компанії Американського театру танцю Елвіна Ейлі каєе: «Справа в танцюристах полягає в тому, що ми такі креативні і настільки багатогранні, що ти кидаєш нам криву, і ми імпровізуємо. Я намагаюся тримати себе в якомусь режимі. Я щоранку займаюся тренуванням з балетом у своєму гаражі.

За допомогою ложки для ременя, тенісного м’яча та килимки для йоги я можу провести дві години на тренуванні, яке зміцнює, вирівнює та звільняє. Я роблю це по понеділках, середах та п’ятницях.

«Ми не збираємось стрибати назад на сцену, ніби нічого не відбувалося, але хочемо залишатися в тонусі. Тоді вам просто потрібно кілька хороших репетицій, щоб повернутися до неї. І я відчуваю, що коли ми повернемось, будемо сильнішими».

Станіслав Ольшанський, прем’єр балетної трупи Національної опери України  каже: «Я самоізолювався у Бучі. Намагаюся  підтримувати форму. У мене є пара гантель і невелика штанга, так що тримаю себе у тонусі. А ще роблю масу вправ: віджимаюся, качаю прес, роблю розтяжки.... Шкода, що зараз не можна позайматися у балетному класі, та карантин веж закінчиться і треба бути у формі»!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати