Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як звучить еталон?

Вперше у Києві виступить майстриня барокового вокалу Емма Кіркбі
22 вересня, 11:20
ФОТО З АРХІВУ ЕММИ КІРКБІ

22 і 23 вересня відома співачка із Великобританії запросить на свої майстер-класи, а в неділю виступить з програмою «Sweeterthanroses: лондонські пісні XVII століття».

— Емма Кіркбі спеціалізується на класичному репертуарі переважно епохи бароко, — розказала «Дню» модератор заходу, музикознавець Любов МОРОЗОВА. — Ця співачка вважається однією з двадцяти найкращих сучасних сопрано світу. Королева Великобританії Єлизавета ІІ відзначила Емму Кіркбі спеціальною нагородою для найвпливовіших музикантів Queen’s Medal of Music та почесним титулом — Dame. За 40 років професійної діяльності ця вокалістка записала понад 100 платівок! Голос та манера виконання Емми вважаються еталонними для «англійської музики бароко».

Відкрита зустріч з Е. Кіркбі у Києві (Національний педагогічний університет ім. М. Драгоманова) буде присвячена особливостям барокової техніки вокального виконання та специфічним прийомам співу. Подія відбудеться в межах підготовки української постановки барокової опери Генрі Перселла «Дідона та Еней», прем’єра якої запланована на кінець жовтня — початок листопада, і її покажуть у Львові, Сумах та Києві. В основу сюжету покладена любовна історія міфічних персонажів — троянського героя Енея та цариці Карфагена Дідони. Опера Перселла вважається найкращим твором в англійській музичній культурі наприкінці XVII — XVIII століть.

24 вересня відбудеться єдиний концерт Емми Кіркбі в нашій столиці. Співачка виступить у залі кірхи святої Катерини.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати