Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

З присвятою Ярославові Федоришину

У Львові створюють виставу у жанрі фізичного театру
14 червня, 19:16

Академічний духовний театр «Воскресіння» взявся до постановки пластичної вистави в жанрі фізик-театру, де засоби індивідуального захисту, до яких ми вже всі звикли за три місяці карантину, слугуватимуть елементом сценічного образу акторів. Отак, кажуть, шукають в умовах COVID-19 нових шляхів спілкування з глядачем та можливості безпечного перебування і акторів, і глядачів на виставах. 

Постановка має назву «Ехо планети», а ставить її заслужена артистка України Алла Федоришина.

Фізичний театр – це жанр театральної вистави, характерною особливістю якого є опора на фізичний рух виконавців, що водночас може поєднуватися із текстом, але не завжди. Такий  театр не обмежує, а розвиває фантазію, бо глядач може зчитувати образи за власною уявою.

В театрі «Воскресіння» розповідають, що «Ехо планети» – це постановка про те, що в душі кожної людини є свій рай і своє пекло, і від того, що саме обирає людина, залежать її вчинки: «Люди схильні вважати, що вони є найголовнішими істотами у Всесвіті і що їм підкоряється все живе. Однак природа мститься за отаку легковажність, егоїзм та гіперактивну техногенну діяльність пандеміями, стихійними лихами та природними катаклізмами. Хто вийде переможцем з цього протистояння? Лише світло і любов можуть повернути людину до гармонійного життя…»

Вистава відбуватиметься у двох залах. Театральний простір буде побудований так, щоби досягти додаткового емоційного контакту між глядачами та акторами. 

У дійстві будуть використані й засоби вуличного театру. Приміром, глядача ще при вході до театру – в арці зустрічатимуть актори на ходулях. 

Дотримуватимуться при показі й умов карантину, позаяк захисні костюми та маски доповнюватимуть сценічні образи акторів. 

Наразі триває репетиційний період, по закінченні якого буде здійснено візуалізацію прем’єри для показу її на Youtube-каналі театру «Воскресіння» та в соцмережах – для ознайомлення глядачів з новою постановкою.

Щодо показу вистави в самому театрі, із звиклим запрошенням публіки, то він відбудеться вже по закінченні карантину.

Вистава присвячена світлій пам’яті засновника і незмінного упродовж тридцяти років директора Театру «Воскресіння», засновника знаменитого і найстарішого в Україні Міжнародного фестивалю «Золотий лев», що був головною театральною подією і Львова, й України, Ярослава Федоришина, який помер 20 березня цього року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати