Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«За 5 кроків до Різдва»

11 грудня в Київській опері відбудеться творчий вечір композитора Юрія Шевченка
10 грудня, 10:21
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Глядачі побачать уривки з найулюбленіших вистав Київського муніципального театру опери і балету для дітей та юнацтва, зокрема, з супераншлагової казки «Король Дроздобород» (цей твір Юрія Валентиновича отримав престижну нагороду фестивалю-премії «ГРА» у номінації «Найкраща вистава для дітей та юнацтва» а  минулого року «Київську пектораль»), що пролунають під час творчого вечора популярного композитора, який Шевченко назвав «За 5 кроків до Різдва».

Загалом композитор написав музику до багатьох балетних та оперних вистав, кінострічок, творів для камерного і симфонічного оркестрів. Зараз маестро написав новий твір «Кіт у Чоботях», який планує поставити режисер Анатолій Солов’яненко на сцені Національної опери (прем’єра планується на наступний сезон).

«За 5 кроків до Різдва» — це п’ять різноманітних фрагментів із величезного доробку композитора. Публіка дізнається про те, як задумувався і створювався «Щедрик» («Наслідуючи Петра Чайковського»), як постали до життя чотири частини «Кобзаря», про історію написання музики до вистави «Бармалей та Айболить», а також про знайомство з хореографом Віктором Литвиновим. Цього вечора лунатиме пристрасна і ніжна, бурхлива, весела і не зовсім, часом несподівана музика, яку вже багато років поспіль дарує нам талант Юрія Шевченка. Завершить музичне дійство великий уривок із славетної вистави «Король Дроздобород» у виконанні артистів Київської опери.

Виступатимуть музиканти симфонічного оркестру Київської опери під орудою диригентів Віктора Плоскіни, Євгена Воронка та Ділявера Османа, а також солісти — Георгій Агратина, Андрій Ільків і Тарас Столяр.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати