Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Олександр Колодяжний загинув під час виведення Цемаха на контрольовану територію. Це і є ціна свободи для тридцяти п’яти українців»

27 грудня, 12:44

Дорогі друзі, ви знаєте, як ми цінуємо ваші думки і наше спілкування. За доброю традицією ми вкотре звернулися до вас — своїх авторів, постійних читачів, партнерів та експертів з проханням відповісти на запитання новорічної анкети «Дня». Ваші чесні відповіді завжди слугували для нас гарним виміром «температури» в Україні та світі за минулий рік і внеском в осмислення головних подій, процесів, людей. А ще завжди цікаво читати — що надихає вас і які ви маєте очікування від майбутнього. Отже, пропонуємо вашій увазі відповіді на запитання нашої новорічної анкети. Нам важливо знати і вашу думку. Приєднуйтеся!

Бажаємо вам радісних новорічних свят і щасливого 2020 року!

1. Які події року, що минає, на вашу думку, змінили світ та Україну?

2. Яка подія в житті країни стала найважливішою особисто для вас?

3. Кого ви вважаєте героєм та антигероєм року?

4. Три речі, які додають вам сил і сповнюють оптимізму?

5. Автори, статті, проєкти газети «День», які зацікавили вас найбільше 2019 року?


Андрій ЦАПЛIЄНКО, журналіст, військовий кореспондент, ведучий та сценарист:

1.

1) Палата представників Конгресу США 18 грудня більшістю голосів оголосила імпічмент президенту Дональду Трампу. 2) Перший запуск 6 лютого 2018 року приватної надважкої ракети-носія Falcon Heavy, з кабріолетом Tesla (Tesla це високобюджетний жарт для підняття настрою, а от ракета Falcon Heavy серйозно наблизила нас до висадки на Марсі). 3) Захоплення свідка в справі MH17 Володимира Цемаха і повернення українських полонених 7 вересня 2019 року. Сподіваюсь, цілковито зрозуміло, чому я поєдную ці події. 4) Зустріч у «нормандському форматі» — декому вона дала надію, а декого позбавила ілюзій.    

2.

Захоплення Цемаха на окупованій території. В операції брали участь ті, з ким я знайомий особисто. Олександр Колодяжний загинув під час виведення Цемаха на контрольовану територію; насправді, це і є ціна свободи для тридцяти п’яти українців. Але й серед визволених є люди, яких я теж знаю особисто.  

3.

1) Герой року — Лана Зеркаль, леді-яструб української дипломатії з її переконливою перемогою над Росією в Постійному міжнародному арбітражі в Гаазі. 2) Антигерой — Володимир Путін, з його відвертими сигналами про те, що він продовжуватиме воювати проти України, та й не тільки. Якщо хто не зрозумів, послухайте ще раз фрази про «исконно русские земли» в складі України, про українську ідентичність, яку нібито вперше згадав шляхтич Станіслав Потоцький, або пресконференцію після «нормандської зустрічі», де кремлівський керманич прозоро натякав на те, що продовжуватиме свої спецоперації в Європі.

4.

Сім’я, творчість, подорожі.

5.

Мене вражає Літня школа журналістики «Дня» — один з найвдаліших освітніх проєктів у вітчизняному інформаційному просторі; він обточує грані майбутніх журналістів, перетворюючи їх на справжні медійні діаманти.  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати