Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

20 березня цьогоріч День Землі

19 березня, 17:39

Вперше ідея відзначати цей День саме 20 березня пролунала 1969 року на конференції ЮНЕСКО у Сан-Франциско. А місяцем пізніше виникла і альтернативна дата 22 квітня.

«Прижилися» обидві та об’єднали під собою низку заходів від урядових та громадських організацій створених, щоб закликати людство бути уважнішими до планети та усіх його мешканців. Офіційним символом Дня Землі є зелена грецька буква ? на білому тлі, а основний месседж: «Хай живе загальний мир у всьому світі». Саме такі слова викарбовано на Дзвоні Миру, який було виплавлено з монеток, які пожертвували діти з усіх континентів, та встановлено у Нью-Йорку. І саме в нього дзвонять у березневий День Землі, щоб закликати усіх нас бути небайдужими один до одного та світу, у якому ми живемо.

Вважаю, цьогоріч, така ініціатива має отримати більше уваги. Коли кожен з нас в тій чи інші мірі опинився в невідомості та вимушено вповільнив темп життя, ми маємо можливість роззирнутися навколо та усвідомити глибину нашої спільності та взаємозалежності один від одного.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати