Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Атлантида» в програмі Венеційського кінофестивалю!

Форум відбудеться з 28 серпня по 7 вересня
26 липня, 13:45

Відбірники 76-го Венеційського кінофестивалю оголосили програму. В ній одразу дві українські стрічки.

«Атлантида» Валентина Васяновича (він є сценаристом, режисером, оператором і співпродюсером фільму) в конкурсній програмі «Горизонти» (друга за значимістю, опісля великого конкурсу).

У паралельному конкурсі «Тиждень критики» — фільм «Стасис» Мантаса Кведаравічюса, зроблений в копродукції з Україною.

Фестиваль відбудеться з 28 серпня по 7 вересня.

Найщиріші вітання Валентину Васяновичу та Мантасу Кведаравічюсу, обом творчо-виробничим групам фільмів, — написав на своїй сторінці вfacebook кінокритик Сергій ТРИМБАЧ. «Атлантиді» не знімався жоден професійний актор. 48-річний В.Васянович поставив фільми «Звичайна справа», «Креденс», «Рівень чорного», документальну стрічку «Присмерк». Зняв — як оператор — фільм «Плем’я» (режисер Мирослав Слабошпицький), за що отримав Державну премію ім. О.Довженка.

Міжнародний кінофестиваль  «Горизонти» (Orizzonti) є другою за значущістю програмою Венеційського кінофестивалю і проводиться паралельно з головним конкурсом. До участі в цій секції відбирають художні та документальні фільми, які представляють нові тенденції в розвитку світового кінематографа, нагадує dergkino.

— Прем’єра фільму у Венеції є не менш престижною, ніж в Каннах, адже щороку тут збираються світові зірки і кінопрофесіонали першої величини. Я вважаю «Атлантиду» однією з найкращих українських стрічок останніх років, і переконаний, що ця картина гідно представить Україну на одному з найпрестижніших кінофестивалів світу», —  наголосив голова Держкіно Пилип ІЛЛЄНКО.

«Атлантида» — це фільм про майбутню перемогу у війні з Росією. Фільм про судоми, перед остаточною руйнацією міфу індустріального Донбасу: на рівні промислового ландшафту, і  насамперед  — у людському вимірі...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати