Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чому канал «Еспресо» змінює формат мовлення?

Василь Рябчук: «Глядачі втомилися від об’єму інформації. Їм треба дати правильний вектор сприймання, можливість зрозуміти, що насправді відбувається в країні та світі»
25 березня, 12:40

З понеділка телеканал «Еспресо» кардинально змінює формат мовлення. Оновивши стилістику, логотип і девіз, мовник розпочне роботу в форматі «інформаційного марафону» — глядачам обіцяють ще більше оперативної та ексклюзивної інформації у режимі нон-стоп, починаючи з 6.55 і закінчуючи о 24.00.

Чому керівництво «Еспресо.TV» вирішило змінити концепцію мовлення? Як визначати найважливіші новини у час гіперіформавоності, чи взагалі виправданий сьогодні формат «інформаційного марафону» — про це «День» розмовляв із головним редактором телеканала Василем Рябчуком.

— Анонсується, що з понеділка телеканал змінить формат мовлення. Чому зважилися на такий крок і що нового чекати глядачам?

— Ми живемо у надзвичайно насиченому інформаційному світі. Це калейдоскоп, за яким вже важко встежити. І ми — канал, який з самого початку планували як канал новинний. Ви пам’ятаєте слоган «Завжди новини».

Ми зробили певний експеримент, коли відійшли від новинного формату. І зрозуміли внаслідок цього, що не встигаємо, нам не вистачає часу, щоб розповісти людям усе, що хотілося б. Саме тому повертаємося в абсолютно новинний інформаційний формат, збільшуємо кількість інформаційного мовлення. Раніше прямоефірне мовлення закінчувалось о 19.00 слотом авторських програм. Тепер від 6.55 до опівночі ми постійно видаватимемо щось нове. Звісно, будуть свої пріоритети в певні часові відрізки. Новин стане більше, вони будуть з’являтися швидше, ніж на інших, каналах, принаймні, ми прагнемо цього.

— Чим буде відрізнятися «Еспресо» від інших інформаційних телеканалів?

— Ми ставимо перед собою завдання, щоб люди дізнавалися про все, що відбувається, з нашого телеканала. Що нас вирізняє? Це наш особливий український погляд на події, що відбуваються. До речі, таким є наш новий слоган: «Український погляд на світ». Це й буде робити помітними нас серед низки інших інформаційних каналів, які існують у телепросторі. Ми доносимо своєму глядачеві різні точки зору й будемо робити це надалі. Ми відстоюємо інтереси держави. А тому розповідаємо новини, які стосуються насамперед України та українців.

На вашу думку, наскільки сьогодні виправданий ТБ-формат «інформаційного марафону»? Чи не втомилися українці від нескінченного потоку новин?

— Формат «інформаційного марафону» передбачає не лише видачу новин. Люди втомилися саме від об’єму інформації. А от визначити правильний вектор, дати людям можливість зрозуміти, що відбувається насправді в Україні й у цілому світі, — це наше головне завдання. Можливість зрозуміли, зорієнтуватися і відокремити головне серед усього потоку інформації.

З огляду на цілі, які ми ставимо перед собою, збільшилася кількість ведучих. Хтось, уже знайомий глядачам — поки не буду розкривати карти. Когось зробить відомим телеканал «Еспресо». Але саме вони мають допомогти розібратися глядачам у вирій подій. Усі вони дорослі люди, з певним життєвим досвідом.

Чи залишаться на каналі авторські програми, до яких звикли глядачі, зокрема соціальні, політичні, розважальні?

— Точно залишиться велике політичне ток-шоу Віталія Портникова. Така програма необхідна, аби проаналізувати, допомогти людям зробити певні висновки. Окрім цього, з’являться виокремленні з ефіру контентні новини спорту, економіки. Ці новини будуть цікаві тим, хто вмикає телевізор, щоб дізнатися, що відбулось у світі спорту чи який завтра буде курс валют.

Ми широко дивимося на світ, і щодо українського погляду, то «Еспресо» залишає і розвиває такий напрям, як культура. Суспільство живе не лише політикою. Є цікаві талановиті українські гурти, поети, художники і т.ін.

Яким ви бачите свого глядача?

— Не буду тут довго говорити. Це люди, які думають і хочуть розібратися у тому, що відбувається. Це люди, які будують цю країну, бо тільки ті, хто критично мислить і намагається розібратися, здатні щось змінити, зробити країну кращою. Сподіваюся, що прихильників «Еспресо» стане ще більше. Адже глядачі потребують новин, а їх стане більше.

Василю, не можу не запитати й про сайт Espreso.tv. Він також зазнає змін?

— За роботу сайта я не відповідаю. Але можу сказати, що телеканал поглиблює роботу з порталом як із новинним джерелом. Вже найближчим часом глядачі отримають багато ексклюзивної інформації, яку надаватимуть журналісти та редактори сайта.

— Які програми, на вашу думку, передовсім заслуговують на увагу в оновленому форматі?

— Можливо, не дуже оригінально, але раджу звернути увагу на канал в цілому з 6.55 і до 24.00. «Інформаційний марафон» та новини щопівгодини триматимуть завжди в курсі подій.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати