Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

День пінгвінів

20 січня світова інтернет-спільнота активно відзначає цікаве свято
19 січня, 09:02

На відміну від більшості екологічних свят, про цей день невідомо нічого — ані хто вигадав, ані коли саме. Проте свято стало на диво популярним серед користувачів соцмереж. Можливо, така форма популярності може видатися несуттєвою, але цього дня інтернетом ширяться публікації з цікавою та важливою інформацією про пінгвінів. Тож відбувається привернення уваги до долі цих тварин, а саме таку мету мають екологічні свята.

Наприклад, багатьом відомий факт, що пінгвіни живуть лише у Південній півкулі. Але чи багатьом відомо, чому? Виявляється, предки пінгвінів більш ніж 60 млн років тому жили в помірному кліматі Антарктиди, яка тоді ще не була суцільною глибою льоду. Але внаслідок дрейфування цей материк змістився на Південний полюс. Більшість тварин або вимерли, або покинули його, а от дивні нелітаючі птахи залишилися. До речі, видів пінгвінів у ті часи налічувалося понад 40, один з яких сягав людського зросту і важив до 120 кг!

Також цікаво, що не всі види сучасних пінгвінів живуть у холодному кліматі. Хоч вони полюбляють морозець, але населяють і Південну Австралію, Нову Зеландію, узбережжя Південної Америки ба навіть Галапагосські острови. Щоправда, тропічні широти вони відвідують лише разом із прохолодною Бенгельською течією.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати