Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

День усвідомленості

11 вересня, 11:52

12 вересня відзначається особливе свято, засноване видавничим домом Wisdom Publications.

Видавництво спеціалізується на книгах про буддизм та медитації, тож і свято вони заснували відповідне — Mindfulness day. Повного відповідника терміну «Mindfulness» в українській немає, але найближчим є слово «усвідомленість». Це слово походить з буддизму, але вже давно закріпилося і в психотерапії. Особливість усвідомленості полягає у поступовому звільненні від автоматичних дій та думок, власне, «усвідомлення» себе у моменті.

Сьогодні ця практика міцно увійшла у арсенал когнітивно-поведінкових терапевтів. Нею лікують від тривожності, депресивних епізодів, хронічної втоми, безсоння тощо. Дослідження від 2000 року показує зменшення ризику рецидиву депресії вдвічі. Цікаво, що ця  методика є офіційно визнаною та подекуди навіть покривається держстраховкою, зокрема у Німеччині.

День усвідомленості вирішили проводити задля популяризації цієї простої та доступної практики. В цей день відбуваються спеціальні уроки медитації та лекції, на яких людей вчать радості усвідомленості та допомагають ввести практику у щоденне життя.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати