Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Довгоочікуваний візит

На Шетландських островах герцог Розесейський відкрив два сучасні рибні ринки
06 серпня, 08:43
ФОТО REUTERS

Днями Чарльз, принц Уельський, герцог Единбурзький на Шетландських островах офіційно відкрив нові рибні ринки Lerwick та Scalloway. Це був перший випадок, коли він ступив на острови з часу відкриття Шетландського музею та архіву у 2007 році після того, як два нещодавно заплановані візити були зірвані, зазначає видання The Press And Journal. Обидва ринки функціонують з середини 2020 року, і спочатку принц, котрий у Шотландії має титул герцога Розесейського, мав провести відкриття минулого літа, але його було відкладено через антикоронавірусні обмеження.

Він також мав відвідати Шетландські острови в 2019 році, але його літак зламався, і він пожартував, що «раніше було набагато легше прибувати сюди», коли він подорожував на Королівській яхті «Британія», пригадують на сайті www.pressandjournal.co.uk. На щастя, туманна погода, яка на початку минулого тижня перервала подорожі на острови та з них, прояснилася, щоб дозволити герцогу приземлитися минулої п’ятниці вранці.

Видання також акцентує, що перед офіційним відкриттям ринків Lerwick та Scalloway (що відзначено відповідними пам’ятними табличками)  принц Чарльз сказав, що це «великий привілей», а конкуренція двох об’єктів «відображає той факт, що рибальська галузь та її традиції залишаються справжнім наріжним каменем для економіки та шляху «життя шетландського народу». «Для мене все одно залишається дивовижною статистикою, що через Шетландські острови проходить більше риби, ніж через Англію, Північну Ірландію та Уельс разом узяті, — сказав він представникам галузі та високопосадовцям. — Я підозрюю, що багато людей цього не усвідомлюють. І також чудово знати, що Шетландія лідирує зі своїми сучасними засобами електронного аукціону. І на відміну від багатьох інших рибних ринків, система аукціону в Шетландії пов’язує покупців у всьому світі, що дає змогу отримувати чудові продукти зі свіжої риби».

Також принц Чарльз відвідав Морський центр NAFC Scalloway, який перебуває у процесі об’єднання з Шетландським коледжем, щоб сформувати єдиний коледж, Shetland UHI. Видання звернуло увагу, що гість «почувався комфортно та тепло спілкувався з тими, кого він зустрічав протягом усього візиту».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати