Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Естафета королівського кийка

Єлизавета ІІ розпочала глобальну акцію Ігор Співдружності-2022
13 жовтня, 10:14
ФОТО РЕЙТЕР

Запуск естафети королівського кийка, що відбувся минулого четверга, став першою великою подією, приуроченою до Бірмінгемських ігор Співдружності 2022 року, які пройдуть з 28 липня по 8 серпня, повідомляє www.gov.uk. Естафета відвідає всі 72 країни та території Співдружності протягом 294 днів, подолавши 140 000 кілометрів. Королева розпочала естафету, передавши кийок золотій медалістці Паралімпійських ігор Кадіні Кокс, яка несла її на першому етапі своєї подорожі. Ця естафета покликана відобразити дух «дружніх ігор» і містить послання королеви спортсменам та Співдружності. Кийок передадуть королеві на церемонії відкриття ігор у Бірмінгемі.

Британські та світові медіа відзначили, що це була перша велика подія за участі Єлизавети ІІ  в Букінгемському палаці з початку Covid-пандемії. У ній взяли участь, крім британського монарха, Патрісія Скотланд, генеральний секретар Співдружності; лідер лейбористів сер Кір Стармер; міністр спорту Найджел Хаддлстон. До них приєдналися представники Федерації ігор Співдружності, покровителькою якої є королева, а також низові спортивні організації із Західного Мідлендсу та спортсмени, які збираються змагатись наступного літа, повідомляє ВВС. Граф Вессекський, принц Едвард, приєднався до королеви у своїй ролі віцепокровителя Федерації ігор Співдружності.

Міністр спорту Найджел Хаддлстон під час церемонії, інформує www.gov.uk, наголосив: «Естафета королівського кийка - це відлік часу до найбільшої та найцікавішої спортивної події в історії Бірмінгема. Ігри Співдружності не тільки виведуть Вест-Мідлендс на світову арену, а й продемонструють досвід Великої Британії у проведенні натхненних та інклюзивних міжнародних заходів. 2022 рік стане хвилюючим роком для нашої країни, коли відбудуться Ігри, Платиновий ювілей Її Величності Королеви та Великий Британський фестиваль 2022. Естафета є початком цього».

Двадцять другі Ігри Співдружності, що відбудуться в Бірмінгемі, будуть третім випадком, коли Британія приймає Ігри після Лондона 1934 року та Манчестера 2002-го. У цьому мультиспортивному змаганні будуть представлені такі види спорту як легка атлетика, бокс, дзюдо, сквош, хокей, дайвінг, бадмінтон, крикет (зокрема і жіночий) тощо. Нагадаємо, Ігри Співдружності були започатковані 1930 року і відтоді проводяться кожні чотири роки (за винятком 1942 і 1946 років). У 2022 році в заході візьмуть участь 4500 спортсменів з 72 країн і територій Співдружності.

Між іншим, медіа також відзначили, що монарх виглядала просто чудово і перебувала в прекрасному настрої. Королева з’явилася на публіці в пальто яскраво-морквяного кольору і капелюшку в тон, прикрашеному ліліями.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати