Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Гра в... хованки

Вкрадений шедевр мистецтва було знайдено за 22 роки в стіні
13 грудня, 13:20
ФОТО REUTERS

Картину австрійського художника Густава Клімта, яка була викрадена 1997 року, було заховано в стіні італійської галереї, — повідомляє Reuters.

Працівники виявили картину — портрет молодої жінки, виконаний 1917 року, коли очистили плющ із зовнішньої стіни галереї Річчі Одді в північному місті П’яченца і натрапили на цю невелику хованку. Всередині був пластиковий мішок для сміття, який містив твір мистецтва. «Це неймовірно!», — сказав Джонатан Папамаренх, керівник культури міської ради П’яченци. Поліція вже взяла на себе відповідальність за знахідку, а експерти перевірять, чи є вона оригіналом роботи.

Картина зникла в лютому 1997 року. Поліція заявила, що тоді, як вони вважали, злодії використовували плющ, щоб причепити шедевр до стіни і перенести його на відкритий простір на дах галереї, де рамку було викинуто.

Папамаренх сказав, що важко повірити, що оригінал був захований у стіні галереї ще з моменту його зникнення, заявивши, що будівлю ретельно обшукували після крадіжки. «Стан картини відмінний. Мабуть, дивно подумати, що вона була забута в стіні, близько до землі та рослинності протягом 22 років», — додав він. Папамаренх нагадав, що Клімт посідає друге місце в списку найцінніших мистецтв, зниклих безвести в Італії, відразу за картиною Караваджо, викраденою з церкви на Сицилії 1969 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати