Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Христина Тимановська – у Відні

Білоруська спринтерка заявила, що її рішення — не політичне
06 серпня, 08:59
БІЛОРУСЬКА СПРИНТЕРКА ХРИСТИНА ТИМАНОВСЬКА СІДАЄ НА РЕЙС ДО ВІДНЯ В МІЖНАРОДНОМУ АЕРОПОРТУ НАРІТАІ, НА СХІД ВІД ТОКІО, ЯПОНІЯ, 4 СЕРПНЯ 2021 РОКУ / ФОТО РЕЙТЕР

У токійському аеропорту  4 серпня Христина Тимановська вилетіла не у Варшаву, як очікувалося, а до Відня. «Як ми вже давали зрозуміти багато разів, з міркувань безпеки ми не повідомляємо подробиць її рейсу», — відповів польський заступник міністра закордонних справ Марцін Пшидач на запитання щодо цього агентства Reuters, передає «Радіо Свобода».

Нагадаємо, 24-річна білоруська спринтерка рішення білоруської олімпійської команди в Токіо, коли скасували її участь у змаганнях з бігу і вирішили достроково відправити додому, назвала «помилками керівництва». В інтерв’ю британському телебаченню вона зазначила, що її рішення просити притулок за кордоном — не політичне і що вона планує через певний час повернутися в Білорусь, коли це буде безпечно для неї.

«Я була дуже здивована. Я не зрозуміла, бо я не казала нічого політичного», — наголосила вона. Міжнародний олімпійський комітет розслідує обставини події. Раніше Тимановська поширила відеозвернення до Міжнародного олімпійського комітету: «Я звертаюся по допомогу до Міжнародного олімпійського комітету, на мене чинять тиск, і вони (Національний олімпійський комітет Білорусі, НОК — ІФ) намагаються вивезти мене з країни без моєї згоди, тому я прошу МОК втрутитися», цитує її Інтерфакс-Україна.

Водночас держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що дії влади Білорусі стосовно Тимановської є неприпустимим порушенням її прав та олімпійського духу. Представник МЗС ФРН Марія Адебар також закликала Мінськ поважати права громадян.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати