Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iсторія України – в документальному кіно

Цієї суботи в кіноклубі Києво-Могилянської академії відбудеться показ фільмів Івана Канівця
18 грудня, 17:38

Це — ретроспектива короткометражок, створених упродовж останніх десяти років. Випускник Київського національного університету театру, кіно й телебачення імені Карпенка-Карого, Іван Канівець цілеспрямовано працює над історичним документальним кіно. Особливе його зацікавлення — національно-визвольні змагання українців 20-х років ХХ століття. Наразі триває робота над другою частиною стрічки «Українська революція» за спогадами генерал-хорунжого УНР Всеволода Петріва (читайте матеріал у «Дні» «Революція добровольців» від 21 вересня 2012).

 Іван належить до тих молодих режисерів, які надають перевагу творчому пошуку й громадянському покликанню над комерційним інтересом, — свої фільми знімає переважно власним коштом за підтримки військово-історичних клубів і колег по цеху. Наприклад, «Українська революція» створювалася добровільною працею більш ніж трьох сотень людей. Інша особливість його робіт — це увага до деталей і, відповідно, високий рівень історичного реалізму.

 У програмі суботнього показу фільми «Світло для світу» (2004) — про Трипільську цивілізацію; «Захоплення» (2006) — про дослідника Трипільської культури Олександра Поліщука; «Українські епізоди» (2008) — три фрагменти з минулого України: життя мисливців на мамонтів, стародавніх скіфів та історія гривні; «Інше місце» (2009) — про трагічну долю Музею історії Києва; «Тризуб Нептуна» (2010) — про боротьбу українських моряків за створення українського флоту у 1917—1918 роках; а також перша частина «Української революції» (2012—2014).

 У рамках показу Благодійний фонд «Героїка» проводитиме збір коштів на придбання інструментів для ремонту бронетехніки 30-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України.

 Початок 20 грудня о 13.00 (кіноклуб Києво-Могилянської академії, вул. Іллінська, 9).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати