Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Кронпринц досліджує... рух блакитного тунця

Данські соцмережі й медіа захоплені активністю спадкоємця престолу
27 серпня, 11:10
ФОТО REUTERS

Данський Національний інститут водних ресурсів відстежує рух і розвиток блакитного тунця. Річ у тім, що риба, яка раніше кочувала в данських водах, таємничо зникла в 1960-х роках. Учені тоді не з’ясували причини цього, та, на щастя, в останні роки блакитний тунець повернувся у місцеві води, повідомляє Nord News. Тож дослідники оснастили деякі особини тунця передавачами, які дають можливість зафіксувати рухи риби. Після того, як вчені встановили обладнання на рибу, її знову випустили в море біля узбережжя країни. У 2017 році було позначено чотири тунця, а до 2020 року кількість мічених тунців зросла до 116.

Зараз дослідники намагаються з’ясувати, чому тунець, очевидно, знову добре почувається в данських широтах. І в цьому їм днями допоміг спадковий принц Данії Фредерік. У гідрокостюмі він приєднався до національного міністра продовольства, сільського господарства та рибальства Расмуса Прена в морі на північ від Скагена, допомагаючи реєструвати та контролювати тунця. І цим викликав фурор у місцевих медіа та соцмережах, зауважили у ресурсі whatsnew2day.com. Люди писали: «Це чудово! Я б хотів бути одним із ваших підданих, а ви щоб були моїм королем!» «Настільки хороший проєкт!»

До слова, спадкоємець данського престолу Фредерік — один із багатьох членів королівських родин, котрі беруть участь у глобальних зусиллях з охорони природи, нагадує news.yahoo.com. «Так само, як принц моніторив популяцію тунця Данії, нещодавнє обстеження лебедів на річці Темза було проведено від імені королеви Єлизавети. Хоча монарх не відвідала подію цього року через коронавірусні обмеження, щорічний обряд сягає XII століття і є улюбленою традицією королеви. Також принц Чарльз регулярно бере участь у захисті навколишнього середовища, останнім часом роблячи свою справу для збереження одного з найбільш відомих видів Великобританії, що перебуває під загрозою зникнення, випустивши 11 євразійських куликів у своєму маєтку Сандрінгем. Майбутній 72-річний король є пристрасним захисником планети протягом десятиліть, зокрема й передаючи своє екологічне мислення синам, принцу Вільяму та принцу Гаррі», — ідеться в повідомленні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати