Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Круїзна традиція

Королева Данії Маргрете II відвідує різні муніципалітети Північної Ютландії
03 вересня, 13:08
ФОТО REUTERS

Данська королева Маргрете II цими днями відвідує різні муніципалітети Північної Ютландії на королівській яхті Даннеброг. Зокрема 30 серпня королева прибула до гавані Ганстгольм у місті Тістед і її вітала мер Улла Вестергаард, повідомляє www.newmyroyals.com. Під час візиту монарх відвідала найстаріший національний парк країни Thy (на фото). Західна частина парку була сформована багатовіковою міграцією піску, і сьогодні вона є територією «довгих берегових ліній, піщаних дюн та вересу, озер та плантацій. Це цікава та цінна взаємодія між культурною історією та природою, яка є невід’ємною частиною ідеї національного парку, — ідеться на сайті www.visitnordjylland.com. — У цій місцевості зустрічаються арктичні та південноєвропейські типи природи».

Медіа нагадують, що традиція круїзів на яхті Даннеброг сягає 80 років — король Крістіан Х був першим монархом, який здійснював щорічні круїзи в данських водах як постійну частину своєї програми.

Королівська яхта Даннеброг (назва походить від назви прапора країни данською мовою) є офіційною та приватною резиденцією для королеви та інших членів королівської сім’ї, коли вони перебувають з офіційними візитами за кордоном або на літніх круїзах у рідних водах, ідеться на офіційному сайті www.kongehuset.dk. Яхта також бере участь у операціях спостереження та порятунку на морі. Судно було побудоване у 1931—1932 роках на військово-морській верфі в Копенгагені на заміну колісної яхти Даннеброг 1879 року. До речі, у надзвичайних ситуаціях яхта моє стати і госпітальним судном — вона має відповідний відсік для прийому пацієнтів.

На офіційному сайті також зазначається, що від часу підняття прапора 1932 року яхта подолала понад 400 000 морських миль і відвідала більшість портів Данії, Гренландії та Фарерських островів. Судно також відвідувало європейські порти, особливо у Франції, і бувало в Середземному та Карибському морях. До речі, цього літа у яхти була проблеми з двигуном, через що данській королеві довелося скоригувати свій план візитів і скористатися повітряним транспортом.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати