Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Луганські тележурналісти беруться підкорити Андалузію

04 грудня, 00:00

Луганське кабельне телебачення уклало договір про співробітництво з місцевою телекомпанією «Коста дель Сол» іспанської провінції Андалузія. Луганські журналісти групами з трьох чоловік по черзі проходитимуть стажування в Іспанії, створюючи 35-хвилинну версію щоденного випуску новин і паралельно — програми про Іспанію для луганських телеглядачів.

Чому саме «Коста дель Сол»? Як пояснив генеральний директор ЛКТ Герман Кудінов, у цьому іспанському містечку проживає декілька тисяч російськомовного населення, чимало вихідців із колишнього Cоюзу мають нерухомість, та й туристи полюбляють відпочинок у цьому місці на березі Гібралтарської протоки. Російську пресу тут розкуповують практично миттєво. Спроби місцевих телевізійників самотужки організувати мовлення російською мовою успіхом не увінчалися, і вони вирішили звернутися до луганчан.

Як відзначив Герман Кудінов, під час недавнього візиту до «Коста дель Сол» уже відпрацьовувалися варіанти взаємодії зі службами телекомпанії, і тоді мовного бар’єра не існувало. Професіонали завжди зрозуміють одне одного.

Перші програми луганських журналістів на іспанському телеекрані вийдуть уже в грудні.

Луганськ

№233 04.12.98 «День»
При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати