Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Маски в музеї...

Як згадка про пандемію для поколінь
28 травня, 17:58

На знак того, що коронавірус одного дня стане історією, Чеський національний музей відкриває виставку масок для обличчя, які використовувалися як захист під час інфекції.

Чеський уряд був одним із перших, хто зобов’язав носити маску поза домом. Відповідно до статистики про 7,725 випадків захворювань і 304 випадки смерті, країна зазнала менш серйозного впливу, ніж деякі в Європі, хоча думки щодо необхідності масочного режиму різняться.

Коли почалася криза, промислово виготовлених масок не вистачало, що спонукало робити їх вдома.

«Сьогодні існує величезна кількість продукції, важко сказати, що саме слід залишити майбутнім поколінням. З масками все чітко, вони є символом ситуації», — сказала куратор музею Міра Бурьянова.

Невеликий експонат у Національному музеї на Празькій Вацлавській площі був обраний із сотень масок, надісланих громадськістю. Вони містять фольклорні мотиви, дотепні конструкції та навіть державний прапор. Є одна, зроблена дітьми з аутизмом.

«Я працюю в галузі охорони здоров’я. Найбільше мене зацікавило те, що коли у нас у лікарні нічого не було, ціла нація за кілька днів піднялася та пошила маски. Люди повинні допомагати одне одному», — сказала Людмила Браздова з Брно.

Виставка відкриється в понеділок, коли уряд послабить свою політику щодо масок. Людям більше не доведеться носити їх на відкритому повітрі, але все одно треба буде робити це в громадському транспорті та в громадських будівлях, включно з музеями.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати