Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Міжнародний день електронної книжки

18 вересня ще одне важливе свято для книголюбів
14 вересня, 16:46

Світ не стоїть на місці і пропонує читачам дедалі більше можливостей. Тепер улюблена книжка може занурити вас у дивовижний світ у будь-який момент — вдома на дивані, в подорожі, ба навіть у магазинній черзі. Звісно, і друкована книжка може супроводжувати вас будь-де, але електронна має переваги — крім компактності й легкості, вона може вміщувати цілу бібліотеку. Тож з eBook ви матимете «під рукою» цілу низку захопливих світів на будь-який смак і настрій.

Нещодавно поспілкувавшись із колегою-ілюстраторкою, я почула таку думку: з розвитком електронних книжок із часом занепадатиме традиційне книговидавництво. Гадаю, так вважає багато хто, але я, навпаки, дивлюся на такі тенденції з оптимізмом. Адже електронна книжка перебирає на себе лише інформативну, так би мовити, утилітарну складову, тож паперові книжки розширюють свій естетичний потенціал, вони стають повноцінним арт-об’єктом, предметом для колекціонування. Потреба читачів у естетиці, як на мене, ніколи не зникне. Тож електронні книжки — це новий прояв свободи друкованих книжок.

Особисто від себе можу відзначити, що електронна книжка в подорожі — надзвичайно зручний спосіб провести час, скажімо, в аеропорту. Оскільки мій багаж зазвичай складається з одного наплічника — економія місця та ваги, — реальна перевага. Втім, електронна книжка не стала для мене заміною книжці класичній, це просто ще одна улюблениця на книжковій полиці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати