Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ми готові?

Уже навіть Банкова припинила спростовувати заяви, що ворог готується до повномасштабного вторгнення в Україну
10 грудня, 11:51

Щось навіть робиться, але мало, зовсім недостатньо, а часто взагалі карикатурно. Стало відомо, що членам територіальної оборони можна озброюватися травматичною зброєю. А може, краще тоді дідівським дробовиком? Це хтось із наших керівних «геніїв» вирішив зупиняти російську армію травматичною зброєю?

Судячи з цього факту, на Банковій бояться озброєних справжніми гвинтівками та автоматами українців більше, ніж російських агресорів.

На каналі «Еспресо» пан Турчинов оголосив три тези, з якими важко не погодитися. 1. Напад Росії може бути спровокований некомпетентністю нашої влади. 2. Влада Зеленського — це плацдарм для агресії Путіна. 3. «Зелені» доведуть Україну до повної нездатності оборонятися, а потім втечуть до Росії.

Дай Боже, щоб пан Турчинов помилився і думав про «зелених» гірше, ніж вони на те заслуговують.

Але реальна подія — РФ проводить масовий призов резервістів. Що робить Україна в особі її верховного головнокомандувача? Поки не видно... Але будь-які навіть ефективні оборонні заходи України не матимуть сенсу, якщо у вищому керівництві країни сидить російський «крот», який передає інформацію про наші зусилля ворогові. І генерал Бурба і багато інших говорять про наявність іноземних агентів у нашій владі. Але сама влада нічого не робить, щоб розслідувати ці звинувачення та очистити кабінети на Банковій.

Той самий відданий офісу президента Олексій Арестович розповідав про колишнього генерала СБУ Шаманова, завербованого російськими спецслужбами. Але, мабуть, він ще далеко не найважливіша ланка. У керівництві України, мабуть, є й більш високопоставлені агенти Кремля. Україна гостро потребує великого очищення СБУ, зовнішньої розвідки, Міністерства оборони, верхівки держави, парламенту та всієї політичної сфери від російського шпигунства, від маніпуляцій з боку РФ. А поки всі звинувачення у державній зраді, у роботі на ворожу державу не розслідуються.

Колишній шеф СБУ Валентин Наливайченко сказав у телеефірі: «...Якщо з боку влади не буде розслідування діяльності російських «кротів» в Україні, то почне діяти громадська контррозвідка, вона проводитиме розслідування».

Таку традицію маємо. Коли під час Другої світової війни український народ не мав своєї армії, він утворив УПА. Не мав своєї розвідки та контррозвідки — створив СБ ОУН. Але сьогодні начебто всі такі структури є. Але вони служать «зеленій» владі. А кому служить «зелена» влада? На каналі «Прямий» колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян запитав: «Хто такий Зеленський? Просто недбалий, корумпований, некомпетентний президент чи щось інше? Від відповіді це запитання залежить усе інше».

Після прес-конференції глави держави запитань до нього побільшало. Ніхто не почув від нього чіткої та зрозумілої програми протистояння російської агресії, програми порятунку вітчизняної енергетики, боротьби з пандемією коронавірусу, судової реформи. Що ми маємо і куди ми йдемо? Зважаючи на все, Президент сам цього не знає... До речі, про судову реформу. Як повідомив нардеп Микола Княжицький, державний зрадник Віктор Янукович (який отримав від українського суду 13 років ув’язнення) подав позов до Окружного адміністративного суду Києва про «незаконне усунення його від влади». Янукович знає, до якого суду слід звертатися, в ОАСК з яким нічого не міг зробити Порошенко, а тепер безсилий Зеленський, у зрадника-втікача є шанси виграти справу. Я не юрист і на наших юридичних нетрях не знаюся, суджу тільки з позицій логіки, але логіка поганий помічник, коли йдеться про наші суди. Як може подавати позов до суду злочинець, який має 13 років за вироком суду сидіти за ґратами? Припустимо, що ОАСК підтримає Януковича. Тоді російські війська матимуть ідеальний карт-бланш на вторгнення до України. Вони, мовляв, ідуть відновлювати владу «законного» президента. Ось, український суд це визнав... Система судового свавілля стає дедалі недопустимою і кидає виклик суспільству. Якщо Порошенко і якщо Зеленський не могли і не можуть поставити на місце ОАСК, це оцінка і їм як гарантам Конституції. Дуже приємне враження залишила одна з програм Андрія Карпова («Полтави») «Вата-шоу» на «Прямому». У нього переважно розмови з громадянами РФ, абсолютно зазомбованими російською пропагандою. Іноді здається, що вони взагалі не мають здібностей до критичного мислення. Залишається лише вражатися терпінню та смиренності пана Карпова, як тільки він їх витримує.

Але тут раптом він потрапив на громадянку Казахстану, яка тимчасово проживає в РФ, явно слов’янського походження, якщо судити з антропотипу. Літня жінка яскраво та аргументовано відкинула всі претензії РФ на землі північного та східного Казахстану, захищаючи інтереси цієї країни «як рикаючий лев». По-перше, складається враження, що Казахстан — країна ближча до європейських цінностей, ніж РФ, принаймні за особливостями мислення громадян, а по-друге, Казахстан можна привітати з тим, що в ньому вже склалася єдина політична нація, якщо люди не казахського етнічного походження так близько до серця сприймають інтереси Казахстану.

А у програмі «Свободи слова Савіка Шустера» на каналі «Україна-24» Дмитро Гордон співав «осанну» Шустеру, доводячи, що він «приніс свободу слова» в Україну. Явне перебільшення. На ранніх етапах роботи в нашій країні у нього траплялися маніпуляції, штучне протиставлення різних регіонів України. Це робилося у вигляді голосування, соціології тощо. Незалежно від суб’єктивних намірів Шустера, об’єктивно результат був таким. На щастя, останнім часом Шустер цього не практикує.

Політична позиція самого Д.Гордона суттєво змінилася. 2019 року він дуже активно підтримував на президентських виборах Володимира Зеленського, причому настільки активно, що тих, хто голосував за Порошенка, назвав у своїй газеті «ідіотами». З того моменту я припинив купувати та читати «Бульвар Гордона». Тепер колишній захват щодо вчорашнього кумира Дмитра Ілліча зник. Він дуже розчарувався, про що публічно заявляв на «Україна-24» у студії журналіста Василя Голованова. Але й сьогодні Гордон стверджує, що перемога Порошенка 2019 року була б «трагедією для України». Сьогодні ми спостерігаємо трагедію та можливий крах нашої держави. Але з цим пов’язаний не Порошенко... Сам Дмитро Ілліч поділився інформацією, що підриває його власні слова, його переконання щодо того, хто є трагедія, а хто не трагедія. За даними пана Гордона, в оточенні Зеленського була лише одна людина, яка рішуче виступала проти походу в президенти у 2019 році «зірки 95-го кварталу». Звати цю людину — Олена Зеленська. Звичайно. Хто краще за дружину знає чоловіка з усіма його особливостями? Згадаймо, як на прес-конференції з журналістами Володимир Зеленський постійно повторював фразу: Я Президент! Кого він намагався переконати в цьому? Себе чи інших? Йому забракло 2,5 року, щоб позбутися сумнівів? Ні Кравчук, ні Кучма, ні Ющенко, ні Янукович, ні Порошенко таких сумнівів не мали, а тут раптом з’явилися... До чого б це?

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати