Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Наша справа «зеленіє»...

«Слуги» продовжують демонструвати свої «моральні» та «розумові» якості
22 жовтня, 10:38

На каналі «Україна-24» влаштували чергові нападки на вже ухвалений закон про мову. І чого ініціатори нападок ніяк не заспокояться? Адже суспільство прийняло його цілком лояльно. Скаженіла позафракційна народна депутатка Вікторія Гриб, яка представляє Донбас. Вона апелювала до українців, які живуть в окупованому Криму і в окупованих районах Донецької та Луганської областей. А чого до них апелювати, якщо вони там не можуть висловлювати думку, що відрізняється від установок окупантів? Якщо тільки відкриють рот і скажуть щось неформальне, негайно отримають по голові. А окупантам українська мова однозначно не подобається і деяким українським депутатам, як з’ясовується, теж...

Ведучі телеканалу послалися на думку (здебільшого таку ж, як у В.Гриб) Олексія Арестовича. Присутній у студії народний депутат Володимир В’ятрович згадав дещо з минулого цього спікера Банкової. За даними В’ятровича, Арестович був членом Євразійського руху і другом пана Дугіна. Євразійський рух — одна з імперсько-колонізаторських організацій Російської Федерації, а Дугін — ідеолог російського імперіалізму. Люди Дугіна кілька років тому пробралися на гору Говерла й там поглумилися над державними символами України — над прапором і гербом.

На каналі «Прямий» колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян коментував останні зміни в керівництві парламенту. Він вважає, що деякі люди починають помилково знаходити в Дмитрові Разумкові політичну альтернативу Зеленському. Це зовсім не так. Так, тихий, хитренький чиновник, пристосовується до обставин. Це не борець і не опозиціонер. Не треба його ідеалізувати і робити з нього великомученика.

А депутат від «Голосу» Ярослав Залізняк звернув увагу на цинізм «слуг», які хочуть обкласти простих українців податками і знизити податки для казино і всього грального бізнесу. До речі, коли «зелених» фінансистів запитали, скільки грошей вони хочуть отримати в бюджет від оподаткування, вони відповіли — 30 мільярдів гривень. А коли їх запитали, скільки грошей отримає держава від «боротьби з олігархами», вони чесно визнали — «0». На практиці «боротьба з олігархами» перетворюється на пограбування простих українців... А багаті й супербагаті, особливо ті, що стоять при владі, ховають свої доходи в офшорах. І кажуть нам, що в цьому немає нічого поганого...

Фіскалів надихає депутат від «Слуги народу» пан Гетманцев, глава бюджетного комітету ВР. Це той Гетманцев, який неодноразово виступав із закликами дати воду в окупований Крим. Відомий громадський діяч Андрій Сенченко, причетний до перекриття Північно-Кримського каналу, розповідав, що ще 2014 року Кабінетом Міністрів бродили російські посланці з портфелями з мільйонами доларів, пропонуючи їх тим українським чиновникам, які допоможуть з водопостачанням Криму. Може, ці портфелі вже хтось узяв?

На деяких каналах розгорілася дискусія з приводу петиції про заборону російським артистам приїжджати в Україну до звільнення окупованих РФ українських територій.

Ініціатором петиції був відомий діяч культури Ігор Кондратюк, який нині працює ведучим на «5» каналі.

Політолог Петро Охотін назвав Кондратюка «говорящою головою» Порошенка, полив не дуже запашними речовинами «Європейську солідарність» і той же «5» канал. Мовляв, вони, «гади», хочуть представити Зеленського проросійським, якщо він не підтримає петицію. Настільки критичне ставлення до порошенківських каналів не заважає пану Охотіну регулярно світитися в їхніх ефірах.

Тому що принциповий...

На «Україні-24» поставили запитання продюсеру Володимиру Бебешку, що гірше, приїзд російських артистів до України чи те, що у нас їх слухають мільйони? Бебешко чесно й неполіткоректно відповів, що це соціальна безвідповідальність і непатріотизм українського народу, який досі нічого не розуміє, не відчуває, що йде війна.

Зате ці люди досі є фанатами «95-го кварталу», про який Віталій Портников справедливо сказав: «...продукція «95 кварталу» завжди була пропагандою в стилі Кисельова і Соловйова, а не сатирою і гумором».

На «Прямому» політолог Олексій Якубін знову виступав зі штрейкбрехерських позицій, захищаючи «право» російського шоу-бізнесу бути присутнім в Україні, робити тут гроші і не нести ніякої відповідальності. Під час війни таку «якубинську» агітацію (під виглядом лібералізму без берегів) треба забороняти. Інакше ми війну гарантовано програємо. І тоді окупанти України залишать право на лібералізм тільки пану Якубіну.

Правий генерал Цимбалюк, депутат від «Батьківщини»: війна, які можуть бути дискусії. На думку генерала, Зеленський не підтримає цю петицію, оскільки він боїться дзеркального рішення Москви, зокрема щодо «95 кварталу»... Якубін ніяк не хоче зрозуміти, що нинішня РФ — це тоталітарна держава, де свободою і демократією і не пахне. І ось для такої держави, яка прагне знищити нашу країну, Якубін вимагає повної свободи нічим не обмежених дій. Хочу нагадати фразу діяча французької революції Антуана де Сент-Жюста: «Не може бути свободи для ворогів свободи».

А нещодавно на тому ж «Прямому» Якубін заявив, що Європейський Союз створювався за образом і подобою Радянського Союзу. «Високоінтелектуальні» ведучі «Прямого» це проковтнули. У ЄС одним з основних є принцип добровільності, якого у СРСР не було зроду. До ЄС можна вільно вступити (туди не заганяють багнетами) і вільно піти. Нещодавно пішла Британія. Ніхто її не карає за це, ніхто не висаджував у Лондоні десанти. А згадаймо, коли Угорщина 1956-го захотіла вийти з Варшавського договору, яку бійню вчинили в Будапешті радянські війська. А 1968 року в Чехословаччині? Коли Литва заявила про вихід з СРСР, радянська армія влаштувала криваву розправу ц Вільнюсі, потім стрілянину в Латвії, в Ризі. Були криваві події в Грузії та Азербайджані. Якубін усе це знає. Але чітко виконує свою місію, користуючись малограмотністю наших телеведучих.

А «зеленіти» продовжують демонструвати свої «моральні» якості. Вождь «зеленої» фракції Арахамія заявив, що «корупція» вшита у ДНК українців». Арахамія всього лише 5 років є громадянином України (де він був раніше?). Хто дав йому право чинити наклеп на цілу націю? Йому ж належить фраза у телеефірі про те, що якби Україна мала ядерну зброю, то ми могли б шантажувати (!) цілий світ.

Де Зеленський знайшов таких депутатів? А скандальна Галина Третьякова, яка заявила раніше, що в бідних сім’ях народжуються «неповноцінні» діти? До речі, зокрема й по милості «зеленітів» більшість українських сімей належать до категорії бідних. Тепер же Третьякова вразила «етикою» дикуна, коли позловтішалася з приводу смерті колеги-депутата Антона Полякова, мовляв, «одним ворогом буде менше». Але хамство й дикість, неприйнятні в будь-якому цивілізованому суспільстві, «слуга» вважає «свободою слова»... Якесь збіговисько моральних виродків. Слава Богу, не всі депутати «Слуги народу» належать до цієї категорії. Там є порядні і тверезомислячі люди, які, однак, ризикують бути виключеними з партійної фракції. Саме за порядність і тверезе мислення...

Нещодавно депутатка від «Слуги народу» Людмила Буймістер сказала в телеефірі, даючи оцінку нинішній геополітиці в Україні: «Нас тягнуть до Кремля!» І ще її слова: «Я хочу нагадати тим олігархам, які домовляються з Москвою, що було з олігархами в самій Росії». Вочевидь, вона мала на увазі долю Гусинського, Березовського, Ходорковського й інших. Олігархи можуть домовлятися з ким завгодно, але персональну відповідальність за все нестиме Президент Володимир Зеленський. Зокрема й за реальні результати його «боротьби з олігархами»...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати