Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Найбільш руйнівні в історії країни

У США тривають пошуки зниклих безвісти після торнадо
17 грудня, 11:03
ФОТО РЕЙТЕР

Президент США Джо Байден назвав торнадо, що минулого тижня обрушилися на низку штатів найбільшими в історії Сполучених Штатів, і запевнив постраждалі від стихії регіони (ідеться про штати Кентуккі, Міссісіпі, Міссурі, Арканзас, Іллійнос і Теннесі) у наданні їм необмеженої допомоги. 15 грудня він особисто відвідав постраждалі райони.

Так само губернатор штату Кентуккі Енді Бешир назвав ці торнадо «найбільш руйнівними в історії штату», інформує www.dw.com. Найбільше постраждало містечко Мейфілд на заході Кентуккі. Під час торнадо на свічковому заводі Мейфілда перебувало більше сотні людей. Станом на понеділок місцезнаходження 102 з 110 працівників, які були на фабриці, було встановлено і вони, на щастя, лишились живі. А саму фабрику шторм практично повністю зруйнував. Відновлювальні роботи в штаті триватимуть довго, заявив Енді Бешир — в Кентуккі пошкоджено сотні житлових будинків та підприємств, пожежні та поліцейські відділки, пише ukrainian.voanews.com. Лише в одному штаті Кентуккі кількість загиблих у понеділок налічувала 74 особи, при цьому ще понад сто вважалися зниклими безвісти.

Видання The New York Times поставило питання про те, чи існує залежність між змінами клімату і виникненням торнадо. «На багато наших запитань про зміну клімату та торнадо ми не знаємо відповіді», — сказав виданню Гарольд Брукс, старший науковий співробітник Національного управління океанічних і атмосферних досліджень. Хоча сильні торнадо в грудні трапляються рідко, п’ятничне не було безпрецедентним, нагадує www.nytimes.com. Подібні руйнівні шторми обрушувалися на частини Сполучених Штатів у грудні у 2000, 2015, 2018 та 2019 роках.

На фото: 8-річна Брейлін Тодд тримає свого собаку Ебнера, йоркширського тер’єра, коли її батьки допомагають прибрати уламки з їхнього зруйнованого будинку після торнадо в Мейфілді, штат Кентуккі, США, 12 грудня 2021 року. Фото Рейтер

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати