Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Найфотографічніша подія на Мальті

Наприкінці вересня відбувся традиційний міжнародний авіасалон
01 жовтня, 11:17
ФОТО REUTERS

Щорічно у вересні відбувається Міжнародний мальтійський авіасалон, що завоював заслужену репутацію одного з найкращих родинних заходів на відкритому повітрі Мальти, ідеться на сайті заходу www.maltairshow.com. Мальтійське міжнародне авіашоу є результатом великих зусиль Мальтійського авіаційного товариства, що їх воно докладало протягом багатьох років, поки не було надано дозвіл на проведення першої виставки у вересні 1993 р. Проведений над чудовою гаванню Марсамшетто з навколишніми бастіонами, цей салон вразив публіку. Кульмінацією тоді став Patrouille de France, який вперше показав себе в мальтійському небі. Ще однією виставковою родзинкою стала німецька авіація «Люфтваффе» F-4 Phantom з її різними низькими проходами над водою.

Двадцять п’ять років минуло з часу першого авіашоу на Мальті, і ця подія зросла як кількісно, так і якісно, переконують організатори. Протягом багатьох років у польотах брали участь багато цікавих літаків, включаючи ізраїльські F-15 і F-16, чеські L-39, італійські F-104 і Do-228, колишні ізраїльські A-4 Skyhawks, ВМС США F-14, EA-6B, S-3s, F-18s, Tornados, B-52, B-1B, Spitfire та Hurricane плюс більшість європейських національних команд, включаючи Red Arrows, Patrouille de France, Frecce Tricolori, іспанську команду Patruila Aguoila, швейцарську команду PC-7, команду Breitling Jet та багато інших типів літаків з усього світу.

До речі, основною шоу є команда з орієнтовно 200 волонтерів. Видання The Times of Malta оцінює авіашоу як найбільшу подію на острові під відкритим небом. Також це найфотографічніша подія на Мальті.

На фото: Глядачі дивляться на виступ команди британських військово-повітряних сил «Червоні стрілки» під час Мальтійського міжнародного авіашоу в Каврі, Мальта, 25 вересня 2021 року. 2021 рік — уже 57-й сезон цієї команди, що за час свого існування провела майже 5 тисяч виступів у 57 країнах світу. Це був 9-й візит «Червоних стрілків» на Мальту. Команда є символом швидкості, спритності і точності британських королівських ВПС, нагадує www.independent.com

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати