Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Персоналії змінюються, а суть незмінна...

Радикальне реформування судової системи — питання життя й смерті
04 грудня, 12:50

«5» канал дав сюжет про інтерв’ю, яке ведуча Яніна Соколова взяла у нового представника ТКГ у Мінську Олексія Арестовича. Пан Арестович розповідав щось захоплююче про «подвиги Геракла» у сфері національної безпеки та оборони, здійснені Володимиром Зеленським. Тут не можна не згадати історичну фразу Леоніда Кучми про те, що «точка зору залежить від місця сидіння». Єхидна Яніна показала кадри виступів того ж самого... Арестовича, коли він ще не був призначений до ТКГ. Тоді наш герой порівнював Президента Зеленського з людиною, яка вперше в житті раптом опинилася за штурвалом пасажирського авіалайнера й перелякано запитує у пасажирів, на які кнопки натискати і за які важелі смикати... Але становище пана Арестовича змінилося, й миттєво до невпізнання змінилися його погляди й оцінки. Та й з логікою стало щось не те. Він примудрився, вихваляючи геній верховного, ніяк не прокоментувати провалену Банковою спецоперацію щодо «вагнерівців» і спецоперацію зі звільнення наших в’язнів у Донецьку, теж ганебно провалену. До речі, Арестович нещодавно назвав Кравчука і Фокіна «найкращими політтехнологами України за 29 років». Без коментарів. Наш герой людина надзвичайно багатостороння, він усюди побував і все бачив. Був у його житті навіть період акторства, коли він талановито зіграв таку собі чарівну блондинку про що й сказав без удаваної скромності Яніні Соколовій: «Чоловікові переконливо зіграти жінку — це вершина акторської майстерності». Подивимося, чи допоможе акторська майстерність Арестовича Україні в ТКГ. Акторська майстерність пана Зеленського поки ніде не допомагає... Гаразд, це все гламурні бесіди. Значно більше схвилював виступ колишнього секретаря РНБО пана Турчинова на «Еспресо». Він розповів, що 2020 року державне оборонне замовлення провалене. Це злочин, який в умовах війни має чітку кваліфікацію — державна зрада. Залишити українську армію без зброї та боєприпасів, і тоді Росія зможе взяти Україну голими руками. Наша країна буде нездатна продовжувати опір ворогові. А тут ще й Леонід Кравчук вставляє свої «п’ять копійок», заявляючи, за твердженням Турчинова, що, мовляв, навіщо нам зброя, якщо ми йдемо до мирного вирішення... На російських умовах? Навіщо ж тоді стільки років воюємо, щоб, урешті-решт, стати перед агресором на коліна? Крім того, Кравчук ще й прорік, що «Путін — не така вже погана людина». Нехай Кравчук скаже це сім’ям наших загиблих бійців. Уявімо собі, що року одна тисяча дев’ятсот сорок другого Вінстон Черчилль публічно заявив, що «Гітлер — не така вже погана людина». Та Черчилль швидше відкусив би собі язика, ніж сказав би таке. Ось чому Кравчук — не Черчилль, а Черчилль — не Кравчук. Колишній секретар ЦК КПУ тут проводить лінію Зеленського з його спробами знайти щось людське в очах Путіна. Наші джентльмени, старий і молодий, наївно вірять, що якщо добре прогнутися перед Путіним, то він піде назустріч Україні. За 7 років агресивної війни РФ проти України вітчизняні діячі вже повинні були порозумнішати...

Турчинов також розповів, що, незважаючи на офіційні заяви про нашу орієнтацію на НАТО, проводяться закупівлі іноземної військової техніки, що не відповідає натовським стандартам.

Зокрема, хочуть купити самохідну артилерійську установку «Дана», у якій калібр 152 мм. Це чехословацька система, розроблена ще 1973 року (останній крик моди!). При цьому ціну на неї завищили в 2,5 разу. Корупційна складова? Дальність стрільби «Дана» — 18 км. Для порівняння — сучасна вітчизняна артсистема «Богдана» має дальність від 40 до 60 км (активно-реактивними снарядами) і натовський калібр — 155 мм.

Наприкінці свого виступу Турчинов сказав: «...Ця корумпована влада навіть не провела тестування військових на коронавірус. Армія ніяк не захищена від пандемії».

Не здивував, а обурив каскад дивних судових рішень разом з провокаційними розслідуваннями. Я не здивуюся, якщо ці суди оголосять Януковича ні в чому не винним білим і пухнастим «жертовним ягням», а Революцію Гідності — злочинною». І тоді Янукович на російських танках тріумфально повернеться до Києва. Не здивуюся і якщо якийсь суд за заявкою юристів Януковича почне розслідувати «незаконний референдум» 1 грудня 1991 року, знайде там якісь похибки й анулює державну незалежність України. А що? Суди в Україні можуть усе, аж до скасування законів фізики. Їм же самим закон не писаний. Хоча щодо судової влади це звучить парадоксально. Ще раз переконуємося: радикальне реформування судової системи — це питання життя й смерті для України. Між іншим, на «Прямому» в бесіді з Матвієм Ганапольським ексгенеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що: «20% суддів у нас — це суддівська мафія. Їх негайно треба звільнити. Але це компетенція НАБУ. А за півтора року правління Зеленського в цій сфері не зроблено нічого».

Але й за правління Порошенка й Луценка зроблено було дуже мало...

На місцевих виборах найбільше здивував провал представника «Європейської солідарності» Олега Синютки у Львові... Синютка взяв 38% голосів у другому турі, а мер-ветеран Садовий — решту, 62%. Як же так? «Еспресо», «5-й канал», «Прямий» з ранку до вечора забезпечували медіа-підтримку, Порошенко особисто виступав на мітингах у Львові, й таке фіаско... При патріотичному львівському електораті, при тому, що Львів єдиний в Україні на президентських виборах 2019 року не дав більшості голосів Зеленському, при тому, що Синютка не «парашутист», а свій, львів’янин, який кілька років був першим віце-мером міста Львова... Львів’яни показали своє ставлення до Олега Синютки чи до Петра Порошенка? Нещодавно стали відомі соціологічні дані: рейтинг недовіри до Порошенка зрівнявся з аналогічним рейтингом пана Медведчука... Дуже серйозне явище. Над ним слід подумати аналітикам 5-го президента. А є у нього аналітики чи лише політологічна й телевізійна челядь? Челядь може натхненно оспівувати свого благодійника, але реально допомогти не здатна. Що й показали вибори-2019 року й казус Синютки у Львові 2020-го...

На «Еспресо» Віталій Портников виголосив гіркий і гнівний спіч про соціальну нерівність у період боротьби з пандемією. На його думку, суспільство поділиться на вищих чиновників, багатих людей і тих, у кого грошей і зв’язків немає. Перших врятують, другі помруть, оскільки кисню на всіх не вистачить, бо кисневі концентратори Зе-команда закатала в асфальт. А громадський діяч Максим Стріха висловився так: «Українські виборці, зробивши трагічну помилку 2019 року, розпорядилися так, що сьогодні з пандемією бореться найменш підготовлена до таких випробувань влада».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати