Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про значення фотографії

Дизайнер Джош Біглі показав, як змінювалася перша сторінка одного з найстаріших новинних видань — The New York Times
24 лютого, 09:42

NYT — найстаріша і третя за популярністю щоденна американська газета, яка була заснована ще 18 вересня 1851 року,  і з того часу видавалася безперервно. Зміною дизайну її першої сторінки зацікавився бруклінський художник Джош Біглі. Він зібрав скани перших сторінок NYT, починаючи з 1852 року і закінчуючи 2017-м.

Протягом кількох десятиліть перші полоси газети містили тільки текст, однак на початку 1910-х років там з’явилися перші чорно-білі фото. З цього часу жоден випуск газети не обходився без картинок, які вже 1997 року стали кольоровими. А за рік до цього New York Times почала виходити у веб-версії. 

Також можна помітити, що протягом всього часу існування новинного видання редактори експериментували з різними шрифтами. Згодом найбільш вдалі з них отримали право на життя.

Як відомо, «День» велику увагу приділяє фотомистецтву — крім ретельного підбору світлин на шпальти, щорічно організовує конкурс на найкращі світлин, через які можна побачити, яким був останній рік в житті держави. Потім експозиція фотографій «подорожує» містами України за підтримки наших партнерів. Зараз Фотовиставка «Дня» — у Прилуках, слідкуйте за новинами в газеті і на сайті, щоб першими дізнатись, яке місто буде наступним.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати