Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Ситуація вже краща»

У Греції продовжують боротьбу з лісовими пожежами
30 липня, 13:01
ФОТО REUTERS

У Греції в районі на північ від Афін та в регіоні Ахая у четвер продовжували боротися з лісовими пожежами, повідомила «Європейська правда» з посиланням на видання Kathimerini.

За словами пожежників, ситуація порівняно з попередньою добою покращилася в обох точках, але надзвичайні служби залишаються у повній мобілізації. У районі Дроcьї, на півночі від Афін, команду пожежників навіть посилили.

Повідомляється, що згоріли щонайменш 6 будинків в Елекістрі та Соулі. Жителі ще 9 сіл у цьому районі отримали попередження про необхідність бути готовими до евакуації. Двох постраждалих госпіталізували через запаморочення та ускладнене дихання.

«Ситуація на ранок вже краща. Є багато «розкиданих» осередків горіння, але вони не загрожують житловим районам», — розповів у коментарі мер Еримантоса (в Ахаї) Теодорос Баріс. За його словами, сила вітру зменшилася і це також допомагає. До боротьби з вогнем залучені 180 пожежників, 48 гелікоптерів та два літаки.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр країни Кіріакос Міцотакіс заявляв: «Я хочу наголосити, що серпень залишається важким місяцем. Ось чому для нас усіх, усіх державних служб важливо бути в абсолютній готовності, поки офіційно не закінчиться період гасіння пожежі». Попередньо працівники пожежної служби заявили, як повідомляв Reuters, що за кількома інцидентами стояла недбалість на фермах та будівельних майданчиках, багато з яких були в південному регіоні Пелопоннесу.

Зі свого боку www.dw.com нагадує, що лісові пожежі в Греції є поширеними протягом літніх місяців, у тому числі навколо гори Пентелі. У липні 2018 року 102 людини загинули, коли пожежа, роздмухувана гірськими вітрами, пройшла через прибережне місто Маті, недалеко від Афін.

На фото: Пожежний літак прокладає шлях для боротьби з пожежами поблизу села Родополі на північ від Афін, Греція, 27 липня 2021 року. Фото Рейтер.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати