Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Телеканал «Прямий» розпочав мовлення

Зі своєю стандартною сіткою мовлення Прямий канал вийде в ефір уже з понеділка, 28 серпня
25 серпня, 15:04

Інформаційний телеканал «Прямий», який запустився на базі телеканалу Tonis, розпочав своє мовлення на всю Україну 24 серпня о 6:00 триденним телемарафоном до Дня Незалежності.

Ведучими у студії у перший день роботи каналу у першій половині дня стали Матвій Ганапольський і Кароліна Ашіон, а з 13:00 до 17:00 – Євгеній Кисельов і Анатолій Анатоліч. До них приходили різні гості. 

Паралельно з 8-ї до 17-ї тривали багато включень з різних виїзних локацій. Це і дахи будівель, і спеціальний майданчик на параді. Були і прямо ефірні квадрокоптери. Також транслювали парад.

О 17:00  в ефірі розпочалася презентація каналу з Матвієм Ганапольським, яка плавно перейшла в щоденне підсумкове шоу «Разом», але в спеціальному форматі презентації. О 22:00 в ефір вийшла програма «Кисельов. Точка авторська» - це спеціальне аторське інтерв’ю до Дня Незалежності.

Протягом трьох вихідних днів 25-27 серпня Прямий канал мовитиме в режимі спеціального телемарафону. А зі своєю стандартною сіткою мовлення Прямий канал вийде в ефір уже з понеділка, 28 серпня, з 8:00.

Кожного дня в ефірі представлятимуть ведучих каналу. Першою стала Кароліна Ашіон.

«Сьогодні я з командою людей, яких дуже поважаю. Ми разом розпочинаємо щось нове. І інтуїція підказує мені, що це має бути щось вибухове, щось потужне. Телеканал, який буде відрізнятися від всього того, що існувало на українському телебаченні», - коментує Кароліна.

У відвертому відео Кароліна Ашіон дуже емоцйно коментує своє рішення працювати на «Прямому»: «Одного разу я підійшла до топ-менеджера одного великого канала і запитала, що я чула про кастинг і хотіла взяти в ньому участь. Відповідь мене збентежила, що вони не можуть ризикувати рейтингами глядачів. Твоя зовнішність не достатньо українська. Надто екзотична. Не те, щоб я образилась. Ні! Це зовсім інше відчуття...».

Генеральний продюсер «Прямого каналу» Олексій Семенов: «При будівництві «112 Україна» і ре-брендінгу «NewsOne» я кликав Кароліну Ашіон в нашу команду, тому що завжди вважав, що вона - одна з найкрутіших інформаційних ведучих, незважаючи на те, що практично ніколи не працювала в інформаційному мовленні в ролі ведучих саме прямих ефірів. Я впевнений, що на «Прямому» каналі телеглядачі, медіа - спільнота, політикум побачать нову зірку суспільно-політичного мовлення - Кароліну Ашіон. Для мене велика честь, що Ашіон увійшла в команду «Прямого»!»

Також до команди облич Прямого каналу  приєдналися акторка, теле- і радіоведуча Сніжана Єгорова та колишній ведучий телеканалу «Київ» Сергій Дойко.

«Сніжана Єгорова – сильна і настирлива. Це часто дратує, але коли вона виходить в ефір, ти бачиш Її високий клас і прощаєш усе. І розумієш, що готовий терпіти будь-яку її примху, аби вона працювала на твоєму каналі зі своїм характером, зі своїми мізками, зі своєю жіночністю», – відгукується про ведучу генеральний продюсер Олексій Семенов.

«Сергій Дойко – людина з телебачення, – каже Олексій Семенов. – Я дивився на нього часто на телеканалі “Київ” і відчував, як йому мало цього простору. І завжди захоплювався його енергією, самовіддачею та любов’ю до професії. І я точно знаю, що без ефіру йому важко дихати».

Телеведучими ранкового шоу «Новий день» на Прямому каналі стали Анатолій Анатоліч та Юлія Шпачинська. Про це ведучі повідомили в прямому ефірі телеканалу.

«Програма буде називатися "Новий день"», – сказав Анатоліч. – Ми раніше працювали на ідеологічно різних каналах. Ми були конкурентами. І от ця наша колаборація, я думаю, може принести щось однозначно круте для нашого телеканалу, і взагалі нове для українського телебачення».

На презентації каналу у липні відзначали, що у програмній концепції збільшується частка власного виробництва, національного продукту, зменшується частка іноземного продукту. Формат каналу визначено як інфотеймент, це перше таке визначення в ліцензіях українських телеканалів. Генеральний продюсер каналу Олексій Семенов заявив, що з командою будуватиме український CNN або BBC.

Власником і кінцевим бенефіціаром каналу став Володимир Макеєнко.

Власник Прямого каналу Володимир Макеєвнко заявив, що не втручатиметься у роботу телеканалу. Про це він сказав сьогодні, 24 серпня, у прямому ефірі телеканалу.

«Зі свого боку я гарантую невтручання у роботу Прямого каналу, повну незалежність. У нас незалежна держава, – сказав він. – Буде в прямому ефірі підписаний договір про співпрацю і про незаважання працювати колективу».

Раніше, на запитання, яка в нього мотивація стати медійним власником, пан Макеєнко пояснив, що хоче створювати робочі місця в Україні та захищати незалежність через медіа.

Над запуском Прямого каналу працює команда на чолі з генеральним продюсером Олексієм Семеновим: креативна продюсерка Євгенія Захарова (працювала разом з паном Семеновим на «112 Україна» та NewsOne), телепродюсер розважальних програм Ілля Ноябрьов (працював разом з паном Семеновим на «Інтері», НТН і Першому національному), телеведучі Матвій Ганапольський і Євген Кисельов. Також серед раніше заявлених ведучих нового каналу – народний депутат Володимир Ар’єв, арт-критик Костянтин Дорошенко, політолог Пітер Залмаєв, екс-ведуча «Інтера» Юлія Шпачинська, Сергій Дойко з телеканалу «Київ», екс-ведуча «2+2» Кароліна Ашіон, Олександр Лірчук, який вестиме програму «Кримінал», телеведуча і співачка Ольга Горбачова, екс-ведучий «1+1» Анатолій Анатоліч, нова ведуча «Світських хронік» Ірина Ратушна, екс-ведучий телеканалу Tonis Василь Бирзул, колишня ведуча програм 5-го каналу та Першого національного Наталка Фіцич, бізнесмен Андрій Пальчевський, колишня ведуча «Радио Вести» і низки телеканалів Василіса Фролова, колишня ведуча «112 Україна» і NewsOne Світлана Орловська.

За матеріалами «Детектор медіа» та Facebook Телеканалу «Прямий»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати