Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Маріуполі — #реформа_бібліотек

Замість традиційної системи планується створення тематичних центрів інтелектуального дозвілля
16 березня, 19:34
ІЛЮСТРАЦІЯ З САЙТА MRPL.CITY

У результаті модернізації бібліотечних філій у Маріуполі буде створено Грін-бібліотеку, Арт-бібліотеку, Етнобібліотеку, Медіабібліотеку, Молодіжний центр, БібліоХаб, Коворкінг-центр, Сімейну бібліотеку, Бібліотеку-музей, Історичну бібліотеку та Краєзнавчу бібліотеку, повідомляють місцеві ЗМІ.

Так, існуючу Центральну бібліотеку ім. В. Короленка перетворять на Центральну міську публічну бібліотеку, де створять мультимедійний інформаційно-сервісний центр, лаунж-зону, коворкінг. Планується креативне оформлення фасаду та приміщень, оснащення бібліотеки мультимедійною дошкою, рекламною LЕD-панеллю, LCD-монітором, з’являться рамки для контролю, сканер для штрих-кодів.

На базі Центральної дитячої бібліотеки буде створено Молодіжний хаб та Цифрову бібліотеку. У мкр Східний бібліотека ім. В. Нестайка перетвориться на центр родинного дозвілля і відпочинку з облаштуванням «Парку родинного періоду», Бібліо-інтернет-кафе, Wi-Fi зони, ігрового майданчика та ігротеки.

Коворкінг-центр планується організувати на базі бібліотеки ім. М. Гоголя.

Створення БібліоХабу планується на базі двох бібліотек шляхом злиття: філії ім. О. Купріна та ім. О. Пушкіна. БібліоХаб — це створення єдиного мультимедійного простору для проведення зустрічей, тренінгів, навчання, лекцій, майстер-класів для творчої, активної, креативної молоді.

Грін-бібліотеку планують створити на базі філії бібліотеки ім. Г.К. Андерсена. Грін-бібліотека — це унікальний центр дозвілля, розвитку і відпочинку дітей та молоді з особливими потребами. Суть проекту — залучення до читання і соціальної адаптації дітей з обмеженими можливостями.

Етнобібліотеку планують організувати за адресою: вул. Челюскінців, 34, у бібліотеці сел. Сартана. У цій бібліотеці буде реалізовано проект «бізнес-школа» та «бізнес-школа для дітей».

На базі бібліотеки ім. Т. Шевченка планується заснувати Арт-бібліотеку (бібліотеку-театр). Тут вже понад 30 років працює ляльковий театр «Буратіно», де ставляться вистави.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати