Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вінницькій телевежі погрожують зробити «темну»

06 листопада, 00:00

Ще влітку закінчився контрольний термін, визначений дирекцією Вінницького ОРТПЦ для ремонту радіотелевізійної вежі. З цього приводу обласне управління Держнаглядохоронпраці вкотре попередило, що в разі невирішення найближчим часом цього питання експлуатацію вежі буде заборонено без попередження.

Збудована 1962 року, 350 метрова телевізійна вежа чекає ремонту ще з 1988 року. Згідно з розрахунками спеціалістів, її стан від незадовільного перейшов у розряд критичного. Корозія підтримуючих сталевих канатів на рівні третього ярусу сягнула 50 відсотків, а отже загроза обвалу цілком реальна. Науковці ризикнули дати гарантію безпечної експлуатації вежі лише на найближчі 1,5-2 роки, за умови виконання ремонтних робіт.

Між тим для ремонту протягом року не знайшлося жодної копійки, тоді як трансляційний центр експлуатується на повну потужність. До честі підприємства, за умов практично відсутнього фінансування тут змогли протягом останніх років не лише забезпечити безперебійну та якісну роботу засобів мовлення, а й без допоміжних інвестицій ввести в експлуатацію додаткові потужності. А це дало змогу значній частині населення області приймати три телевізійні теле- та радіопрограми, а також програми місцевих недержавних студій. Здається, радіти б телевізійникам. Але в нас сьогодні так: хто найбільше працює, той найбільше й потерпає. Про борги підприємства навіть згадувати не хочеться, бо вони, як море — ні дна, ні берегів. За таких умов усі клопотання перед урядом про виділення 2 млн. 700 тисяч гривень (сума на початок року) на капітальний ремонт — все одно, що голос волаючого в пустелі. Для вибивання коштів залучені всі ешелони керівництва в місті та області, але Кабмін мовчить.

У Вінниці сумніваються — невже обласне управління Держнаглядохоронпраці таки виконає своє чергове «останнє китайське попередження»? Саме так, стверджують в управлінні. Але якщо бути зовсім відвертим, то навіть закриття телевежі не усуне всіх проблем, бо й тоді іржаві троси велетенської конструкції будуть загрожувати життю людей, що мешкають неподалік. Отже, як не крути, а ремонтувати аварійний об'єкт необхідно в будь-якому разі. І чим раніше, тим краще. От тільки 2 мільйони 700 тисяч?.. Можливо, цю проблему допоможуть вирішити майбутні президентські вибори? Адже нинішня влада навряд чи піде на те, щоб залишити без впливу своїх електронних пропагандистів і агітаторів населення цілої області.

№213 06.11.98 «День»
При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати