Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Віват, «Приват-TV»!

24 липня, 00:00
Одна з найкращих українських передач, переможець торішнього телефестивалю «Золота ера» — програма «Вітражі» виробництва Харківської студії «Приват–TV» з початку червня пішла з телеканалу «Інтер». Директор «Приват–TV» Олександр Голубчик пояснює це тим, що у «Вітражів» закінчився термін контракту з «Інтером», який вирішив значно оновити мережу мовлення. Як відомо, «Інтер» не продовжив договору і з «Баром Чорний кіт», і з низкою інших програм. Утім, із 8 серпня шанувальники «Вітражів» зможуть побачити їх на УТ-1, а на «Інтері» залишиться ще 4 передачі виробництва «Приват-TV»: «На перший погляд», «Життя серед життя», «Дітвора» та «В гостях у Дрьоми».

Студію «Приват-TV» було створено чотири з половиною роки тому, коли група досвідчених харківських телевізійників за угодою із дніпропетровським «Приватбанком» одержала висококласну апаратуру. Сьогодні це одна з небагатьох регіональних компаній, чиї передачі йдуть на центральних українських каналах, а деякі сюжети закуповуються і москвичами. Наприклад, «Життя серед життя» (автор і ведучий Андрій Гапченко) має дуже гарні стосунки з передачею «У світі тварин» і постійно обмінюється з нею матеріалами.

Олександр Голубчик веде свій студійний корабель осторонь від політичних рифів. Основний стиль «Приват-TV», за його задумом, — це доброзичливість і легкий гумор, де принципово немає місця чорнусі. Він зазначає, що за всі роки співробітництва з боку співзасновників і господарів апаратури — «Приватбанку» — не було жодного чисто політичного замовлення і що взагалі їхні стосунки будуються цивілізовано і спокійно. Це дозволяє телекомпанії, не сіпаючись, упевнено завойовувати своє місце в ефірі.

Телегрупи «Вітражів» і передачі «На перший погляд» побували в багатьох країнах, зняли сотні сюжетів. Причому героями передач найчастіше стають ті, чия доля може бути цікавою саме українському глядачеві. Наприклад, нещодавно знімальна група побувала у США, де зняла декілька передач про українських емігрантів кількох хвиль. На допомогу харківцям прийшли американські телевізійники, відібрали в архівах плівки про життя емігрантів 40 — 70-х років. Та й сама творчість харківців не залишила байдужими американських продюсерів. Для показу по каналу Інтернаціональної американської телекорпорації вже закуплено цикл «Вітражів», ідуть переговори стосовно інших передач.

Сьогодні у планах «Приват–TV» — запуск двох нових молодіжних програм. Хоча пілотні випуски вже готові, Олександр Голубчик не поспішає розкривати свої карти. Тож восени сподіваємося на прем’єру на одному із загальнонаціональних каналів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати